Instituția familiei va supraviețui?

Întrebare: Pe instituția familiei ce o așteaptă? Cum o salvăm, întărim și echilibrăm? Cum ne poate ajuta Cabala cu asta?

Răspuns: Cred că în acest an, instituția familiei alături de alte instituții sociale, vor întâmpina provocări foarte serioase. Noi vom continua să vedem problemele din familie, separarea dintre părinți și copii și separarea dintre părinții, înșiși, divizarea dintre familii și generații: părinții și copii, bunicii și nepoții. Oamenii nu vor simți nicio apartenența între ei: tu mi-ai dat naștere, m-ai crescut, iar eu acum plec.

În consecință, vom ajunge la o stare unde nimeni nu va datora nimănui nimic, nimeni nu va putea cere nimic de la celălalt: „Lasă-mă în pace. Ce-mi pasă de voi toți și de ce vă pasă vouă de mine?”

După aceasta, alături de recunoașterea generală a răului, suplinită nouă de către egoismul nostru, noi vom începe într-un final să realizăm că nu a mai rămas nimic decât să încercăm să o corectăm. Viața va deveni atât de insuportabilă (nu numai în familie, ci în toate aspectele sale) că oamenilor nu le va mai rămâne nicio speranța pentru viitor sau pentru prezent.

Omul va începe cu adevărat să înțeleagă faptul că a fi singur printre oameni este mai rău decât să fie singur în junglă, unde nu știi unde să-ți pui piciorul fără să fii înțepat sau atacat de sus.

O persoană se va simți amenințată de mediu: omului îi pare că este printre oameni, însă într-o junglă urbană cineva nu poate ajunge la magazin și înapoi, nici dacă fuge. Omul va simți că nimeni nu poate și chiar nu este dispus să-l ajute.

Sper că va fi suficient ca noi să realizăm că trebuie să facem ceva cu natura noastră umană. Atunci vom asculta și auzi că este o metodă care corectează natura noastră și că este pregătită pentru noi. De aceea, totul depinde de persoana în sine. Poate că atunci acea persoană va veni la noi.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 1/13/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed