Instrucțiuni pentru managementul vieţii

Întrebare: Există 24 de cărți în Tanakh: Tora, Cărțile Profeților, Sfintele Scripturi. De ce sunt ele numite sfinte? Nu sunt ele scrise cu cerneală și pe hârtie de către oameni pământești din carne și oase?

Răspuns: Autorii lor nu au scris despre această lume. Mai degrabă, ele sunt scrise cu privire la un sistem de guvernare a acestui tărâm. Realitatea este condusă de la un nivel superior.

Lumea noastră, ca un computer, este controlată de un sistem de operare. Totul este sub controlul său: atomi, molecule, materie neînsuflețită, vegetativă, animată, natura si oameni.

Tot ceea ce există în această lume este reglementat de cele două forțe de atracție și respingere, plus și minus. Nu este nimic altceva! Aceasta explică de ce trebuie să înțelegem exact ce impact au cu noi și ne dăm seama dacă putem influența într-un fel forțele care ne supraveghează.

Este posibil să îmbunătățim destinul nostru? Dacă am ști dinainte care dintre aceste două forțe ne conduc, am putea rearanja viitorul nostru? Toată umanitatea visează mereu despre ceea ce va aduce ziua următoare.

Societatea contemporană a devenit foarte puternică, dar în același timp ne simțim neputincioși pentru că nu știm cum să depunem eforturi pentru aceasta. În acest sens, cărțile Tanakh sunt extrem de utile, deoarece acestea descriu întregul sistem de guvernare.

Imaginați-vă cei care dețineţi un aparat sau dispozitiv pe care nu știţi cum să-l folosiţi şi nici nu aveți nici o idee pentru ce este. Dintr-o dată, vi se oferă o broșură de instrucțiuni cu diagrame și descrieri, inclusiv funcționalitatea fiecărui buton ca instrucțiunile pentru un telefon mobil.

Omenirea s-a dezvoltat la o asemenea măsură, încât trebuie să se familiarizeze cu sistemul său de guvernare. De aceea este revelată înțelepciunea Cabalei.

Întrebare: Unde este localizat sistemul de guvernare?

Răspuns: Este în noi. În cele din urmă, vom descoperi sistemul nostru de management intern prin care se va schimba și reorienta viața noastră. Acest sistem se numește suflet.

Întrebare: Cum sunt cărţile sfinte legate de sistemul nostru de control intern?

Răspuns: Scripturile ne spun despre structură în general, precum și despre componentele acesteia, care sunt în interiorul nostru. Tanakh este o carte sfântă, pentru că explică modul în care natura noastră operează și în special modul în care sunt conduşi oamenii.

Dacă înțelegem despre ce vorbeşte această carte, ne putem schimba destinul în bine, putem atinge scopuri mai mari, și să pătrundem în alte dimensiuni.

Atunci, nu numai că ne vom corecta viețile noastre sărace și vom îmbunătăți existența noastră pământească, dar vom urca, de asemenea, în stările dincolo de această lume. Tanakh este plin de surprize!

Din KabTV „O viață nouă” 1/22/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed