Instrucțiunile „ultimei generații”

Întrebare: Când citim lucrarea lui Baal HaSulam Ultima generație, simțim că acolo este o comoară – instrucțiunile modului în care construim societatea viitoare. Cum putem s-o înțelegem corect și să o prezentăm altor oameni?

Răspuns: Problema este că Baal HaSulam a scris aceste lucrări pentru el; nu sunt suficient de sistematizate și se repetă în multe privințe. El își lua notițe din când în când, însă nu le-a pus în nicio ordine.

Rabash a spus că Baal HaSulam și-a considerat generația lui că fiind încă nepregătită pentru corecție și, prin urmare, s-a oprit din scris. Până la urmă, ziarul sau a fost închis și s-a interzis printarea scrierilor sale.

Îți înțeleg dorința, însă, de asemenea, ar trebui să mă înțelegi și tu pe mine. Este bazată pe Cabala; eu văd că asta este o știință absolut practică! Deși pare ca misticism acolo unde unele Sefirot, Partzufim și lumi se presupune că se rotesc, asta este cea mai practică știință! Depinde în totalitate de starea interioară a oamenilor care o studiază.

Prin urmare nu știu în ce măsură putem dezvolta acest subiect „Ultima generație”. Probabil o putem face într-o formă foarte limitată, deoarece avem nevoie să atingem asta în mod individual noi înșine. Vom încerca să facem asta.

Îți înțeleg entuziasmul. Probabil ne poate ajuta. Însă trebuie să înțelegi că eu mă trezesc în fiecare dimineață, care pentru mine începe la miezul nopții și încep să studiez. Vin în fața audienței fără să știu la ce nivel va fi lecția, discuțiile sau întrebările; nu depinde de mine.

Nu pot revela mai mult decât pot simți dorința oamenilor, nevoile lor și abilitatea lor ca cel puțin practic să absoarbă materialul. Dacă pot absorbi cel puțin zece procente din ceea ce spun între ei, înseamnă că eu deja pot vorbi și că eu investesc sută la sută. Altfel nu pot.

Prin urmare, în ciuda dorinței tale puternice de a descrie instrucțiunile „Ultimei generații”, dacă audiența nu are o asemenea dorință, eu văd că este dificil de realizat.

Până acum noi nu am ajuns la asta. Însă sunt un optimist, eu sunt tot timpul pregătit.

Din emisiunea de pe KabTV „Ultima generatie” 5/15/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: