Instrumente ale profesorului spiritual

Întrebare: Ce instrumente folosește un profesor spiritual pentru a-mi concentra și regla fin atributele interne?

Răspuns: În primul rând are loc doar în timpul lecției, în care discutăm împreună diferite subiecte, când elevii întreabă și profesorul explică. Când elevii interacționează cu profesorul și încearcă să-l înțeleagă în profunzime, aparent intră în el și încearcă să se conecteze cu el emoțional și nu mental.

Emoțional înseamnă în dorințele lor, așa cum se spune: „fă-ți dorința ca cea a lui”. Această conexiune este foarte importantă. Nu trebuie să fii aproape fizic de profesor pentru a face acest lucru. Nu trebuie să fii în contact direct cu el și să stai în aceeași clădire cu el.

Eu, de exemplu, am o legătură foarte bună cu grupul din Santiago. Simt cât de aproape sunt de mine în ciuda distanței fizice.

Există grupuri pe care le cunosc de multă vreme, dar pe care nu le simt atât de aproape, deoarece depinde de dorința internă de conexiune dintre ei.

În general vorbind, trebuie să înțelegeți că profesorul aspiră la asta și este pregătit pentru asta, deși poate fi și contondent și dur. La urma urmei, este un act absolut precis în ceea ce privește elevul. Totul este determinat doar de nevoia de a fi în contact reciproc, astfel încât să primiți energie spirituală de la mine, sentimentul, înțelegerea, legătura dintre ceea ce studiem și lumea noastră internă, acțiunile noastre.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabala”, din 12.02.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed