Întâlnirea cu Creatorul

239Întrebare: În orice știință, oamenii de știință propun mai întâi câteva ipoteze și după aceea efectuează acțiuni și descoperă ceva. Cum se întâmplă acest lucru în Cabala? Cum pot descoperi că mă influențează Creatorul?

Răspuns: Sunt într-un fel de domeniu, sub o anumită influență externă, acest lucru este clar pentru mine. Dar modul în care pot intra în contact reciproc cu această influență nu îmi este clar și asta aș vrea să știu.

Problema este că încercăm să determinăm în calitățile și capacitățile noastre corporale ce forțe ne influențează și ce reacții provoacă în noi. Cu toate acestea, realizăm asta prin mijloace corporale obișnuite.

Dacă ne dezvoltăm în conformitate cu metodologia cabalistă, încercăm să influențăm câmpul de forță în care existăm pentru a-l înțelege, a intra în contact cu el și a determina care dintre influențele mele asupra acestuia îmi provoacă anumite reacții adecvate. Reciprocitatea pe care o creez prin influența mea asupra câmpului extern care provoacă schimbarea influenței sale asupra mea, este subiectul studiului înțelepciunii Cabalei.

Cabala numește acest câmp extern care există în jurul nostru Creatorul, deoarece arată că acesta este cea mai înaltă și singura forță care creează și deține totul în sine. Ne cheamă pe noi, oamenii (cu excepția naturii minerale, vegetal și animale) ființe create și ne invită să dezvoltăm un sentiment de percepție a Creatorului, să ieșim din noi înșine, să începem să-L simțim și să-L explorăm. În asta este implicată înțelepciunea Cabala și asta putem reailza.

Întrebare: Prin ce principiu al acțiunilor Creatorului, din influența câmpului superior asupra mea îl voi putea recunoaște?

Răspuns: Conform legii echivalenței formei. Dacă pot să mă schimb, reacțiile mele, influențele mele asupra Creatorului, atunci voi simți El cum mă influențează în același timp. Cabala în acest sens este doar o știință, nu este nimic altceva aici.

Prin urmare, schimbându-mă, schimbând influențele mele asupra câmpului extern, acumulez suficiente reacții de la acesta; de-a lungul istoriei am deja unele informații, le culeg, le procesez și pot trage un fel de concluzii despre natura acestui câmp, despre comportamentul său, despre modul în care mă influențează și modul în care îl pot influența. Aceasta este întreaga înțelepciune.

KabTV „Stări spirituale” din 02.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed