Integralitatea ideală

962.2Gradele spirituale despre care vorbește Baal HaSulam sunt construite pe un principiu digital. Acestea sunt legi absolut clare: influența luminii, reacția din dorință și apariția între ele a unui mijloc de echilibrare a acestora, numit ecran.

Toate acestea sunt construite pe principii foarte clare: cinci grade în dorință (zero, unu, două, trei, patru), cinci grade în lumină (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida) și ecranul care le leagă împreună. Așa este construit sistemul sufletului nostru.

Dar sentimentele sale sunt analogice, nu digitale. Ele nu sunt digitalizate prin pătrate sau cuburi, deși totul crește astfel, ci senzorial și infinit. La urma urmei, atunci când lumina umple vasul, nu lasă locuri goale în el și produce această integralitate completă.

O integralitate este întotdeauna o limitare. În loc să calculăm aria unei figuri, o umplem cu pătrate și apoi le însumăm. Se presupune că suma pătratelor ne oferă aria întregii figuri problematice. De fapt, nu, dar cam acesta este modul în care îl folosim, în funcție de cât de exact îl împărțim în pătrate.

Aici, însă, avem o integralitate perfectă. Perfectă! Pentru că lumina umple toate spațiile goale ale Kli-ului (vasului). Prin urmare, sentimentele pe care le primim sunt analoge, perfecte, în ciuda faptului că gradația transmiterii informațiilor, percepția, reproducerea acesteia și în general totul, cu excepția sentimentelor (senzația de lumină în vas), se întâmplă treptat, adică este clar determinat.

Întrebare: De ce nu a fost creat sistemul analogic în mod corect? De ce ar trebui să existe exact două sisteme: digital și analog?

Răspuns: Pentru că în acest fel sistemul digital oferă acuratețea măsurării, analizei și sintezei, iar sistemul analogic oferă înălțimea și perfecțiunea simţirii.

În această formă are loc conexiunea ambelor sisteme, dar numai pentru că avem de-a face cu lumina, care umple Kli-ul și absolut toate spațiile lui goale. Adică nu au rămas în senzațiile noastre mici cozi care să nu fie încă umplute, încă neincluse în integralitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: