Integrarea în melodia comună

944Întrebare: Prietenul meu și cu mine am vorbit recent despre ordinea studierii surselor primare ale înțelepciunii Cabalei și am ajuns la Arborele Vieții. Făcând o analogie cu notele muzicale, am ajuns la concluzia că Baal HaSulam prezintă această lucrare ca o simfonie. În acest sens, el este absolut sigur că Arborele Vieții va fi citit de oameni cu experiență în muzică și că nu vor exista secrete pentru ei. Și pentru oamenii care nu o înțeleg complet, el a scris o piesă muzicală mai simplă și a numit-o Studiul celor zece efirot.

Înseamnă asta că există un grup în Bnei Baruch unde există ambele părți: partea internă care știe despre „C bemol” și o parte externă?

Răspuns: Cu toții trebuie să avansăm împreună și să nu ne împărțim în facțiuni, grupuri sau niveluri, în niciun fel. Cu toții alcătuim o structură omogenă.

Vom studia ceea ce studiem și veți începe să simțiți materialul. Ai dreptate cu privire la simfonia în care ne integrăm cu toții în melodia comună generală, la fel ca un instrument muzical la care cântă Creatorul. Urmărim și acordăm constant acest instrument la o tonalitate din ce în ce mai apropiată de Creator, iar Creatorul cântă la el.

KabTV „Fundamentele Cabalei” din 14.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: