Intelegerea nevoii

Intrebare: Exista o rugaciune, deja celebra, care spune „multumesc pentru ca nu m-ai facut femeie”. O femeie are tot dreptul sa spuna  „De ce nu se spune multumesc pentru ca nu m-ai facut barbat”?

Raspuns: Aceasta rugaciune este despre puterea de a invinge. Cand persoana isi depaseste propriile rautati, el multumeste Creatorului pentru ca i-a dat forta de a invinge. Toti suntem (barbati ca si femei) sub influenta unei parti feminine, in puterea care lipseste. O femeie este „Nekev”, „Nekeva”, „Nukva”, care inseamna goliciune, nevoie, sau locul unde este nevoia.

Intre timp, barbatii experimenteaza senzatia de lipsa, la fel de mult ca femeile si ei simt chiar o mai mare goliciune. De aceea, daca vorbim despre corectarea spirituala,  fiecare din noi (barbat sau femeie) care isi cucereste dorintele egoiste, multumeste pentru faptul ca a ajuns sa merite aceasta analiza si corectie, ca ne putem ridica deasupra  egoismului nostru, sa ne unim cu ceilalti, si sa atingem adeziunea si revelarea Creatorului.

Ajungem la corectia in care barbatii si femeile sunt la acelasi stadiu. Femeile care avanseaza cu noi pe calea spirituala trec prin aceleasi stari, urcari si coborari, unificari si clarificari ca si barbatii. Datorita naturii lor, nu simtim aceasi explozie pe care o experimenteaza barbatii, dar asta nu insemna ca nu trec prin aceleasi procese. Ele ne inteleg perfect, studiaza acelasi material, il absorb si il indeplinesc.

Din  Cabala pentru incepatori, „Barbati si femei” 10/14/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: