Înţelepciune pentru a dezvălui lumea

Originea omului este din maimuţă şi el s-a dezvoltat progresiv, aşa cum a spus marele cabalist Ari, 300 de ani înainte de Darwin. Ari a spus că, corpul fizic al unei persoane provine din maimuţă, în timp ce conţinutul spiritual interior este determinat de o combinaţie de forţe superioare. Cabala tratează persoana în sine şi nu corpul fizic.

Fiecare persoană se dezvoltă graţie relaţiei sale cu mediul său, deoarece ea absoarbe atributele şi opiniile celorlalţi. O persoană nu poate să se dezvolte dacă trăieşte singură în pădure. Ne dezvoltăm graţie integrării noastre reciproce.

Se spune: “Mergeţi şi câştigaţi o viaţă de la celălalt” care, în spiritualitate, înseamnă că toată lumea include pe toată lumea în interiorul ei şi astfel, se dezvoltă. În măsura în care o persoană absoarbe dorinţele celorlalţi, cunoştinţele şi codul de comportament, ea se dezvoltă. Nimeni nu poate să se dezvolte singur (prin el însuşi). O persoană nu se dezvoltă deoarece devine mai inteligentă, ci absorbind de la ceilalţi.

În măsura în care suntem îmbogăţiţi prin încorporarea noastră reciprocă, vom ajunge la noi descoperiri ştiinţifice şi vom descoperi o nouă societate. Nu există niciun alt factor prin care putem descoperi noua realitate, atât în sens corporal cât şi în sens spiritual, cu excepţia cantităţii încorporării noastre şi a conexiunii dintre oameni.

Astfel, extindem vasele noastre de percepţie şi toată lumea se îmbogăţeşte graţie celuilalt şi începem să vedem o imagine, din ce în ce mai complexă. Aceasta include dezvăluirea noilor forţe şi legi, dezvoltarea ştiinţei şi totul este revelat unei persoane în funcţie de complexitatea încorporării ei în toată lumea.

Trăim într-o realitate perfectă şi tot ceea ce este de ştiut despre asta deja există. Totuşi, înainte de a descoperi acest lucru, trebuie să fim uniţi şi să ne conectăm mai puternic cu toate părţile care sunt în fiecare dintre noi. Când începem să reunim aceste piese după spargere, această conexiune permite să descoperim înţelepciunea realităţii, adevărata formă pe care o numim dezvoltarea ştiinţei.

O descoperim mai mult, deoarece fiecare din noi este inclus în toată lumea. Această complexitate, această conexiune, ne permite să înţelegem imaginea realităţii în ciuda separării, comparând plus şi minus, comparând condiţiile şi calităţiile opuse.

Deci, chiar la nivelurile lumii corporale, succesul nostru depinde doar de conexiunea dintre toate părţile îndepărtate. Aceasta determină dezvoltarea nostră mentală şi emoţională, atât corporal cât şi spiritual, după spargere şi corectare. Doar prin conectarea şi completarea corectă reciprocă vom descoperi esenţa generală a realităţii pe care o numi Creator, forţa care este dincolo de orice realitate. Aşa cum este scris: Prin acţiunile Tale noi Te vom cunoaşte, adică vom ajunge la ideea originală că totul a fost creat de El, ca urmare a descoperirii realităţii, forţelor sale şi diferitelor sale fenomene.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 22.09.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: