Înțelepciunea Cabala a fost dezvăluită lumii prea devreme ?

Întrebare: După părerea ta, înțelepciunea Cabala a fost revelată prea devreme ? Este foarte detașată de lumea modernă. De fapt, există multe metode practice de a obține, cu toate că temporar, armonia cu lumea.

Răspuns: Vei fi surprins, dar de fapt interzicerea revelării înțelepciunii Cabala a expirat în secolul 16. A fost ascunsă la începutul primului secol al erei noastre, până la mijlocul secolului 16, când Cartea Zohar a ajuns în mâinile unui mare om de știință și Cabalist, Ari. Începând de atunci, înțelepciunea Cabala a început, gradual, să fie accesibilă tuturor.

Dar, de fapt, este revelată foarte încet, pentru că așa trebuie. Oamenii se tem de ea, pentru că de secole, Cabaliștii înșiși au ascuns-o, creând mituri și interziceri pentru angajarea în înțelepciunea Cabala, pentru a sta deoparte de ea, etc.

Succesorul lui Ari a fost Baal Șem Tov, care a trăit în Europa de Est. În ultimele secole, începând cu Ari, cei mai mulți Cabalișit au venit din acea regiune, deci spiritul marii lor puteri a rămas în acele locuri.

În acest fel, înțelepciunea Cabala a fost revelată demult dar, în special acum, este necesar să o răspândim peste tot, pentru că lumea are nevoie urgent de ea. Lumea poate să nu fie conștientă de asta acum, dar asta nu este necesar, o va realiza în modul natural, prin războaie și probleme teribile.

Este mai bine să răspândim metoda Cabala, să o publică și să vorbim despre ea din ce în ce mai frecvent, pentru a pregăti umanitatea să o folosească practic, atunci când situația din lume devine de nesuportat.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 17.04.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: