Înţelepciunea Cabala acoperă totul

Întrebare: Studiul înţelepciunii Cabala poate să ducă la dorinţa de a studia fizica, psihologia şi filozofia?

Răspuns: Nu. Cabala acoperă totul. De fapt, intri într-o nouă parte a universului, managementul universului şi, de acea, nu mai eşti interesat de ce se întâmplă la cel mai de jos nivel al lumii noastre.

Comentariu: Odată se credea că omul trebuie să studieze şapte ştiinţe înainte să înceapă să studieze Cabala.
Răspuns: Asta a fost demult; Cabaliştii au existat chiar înainte de timpul patriarhilor.

Întrebare: Asta înseamnă că astăzi sunt suficiente şcoli secundare şi o educaţie înaltă?

Răspuns: Nici asta nu este necesar. Egoismul actual este atât de dezvoltat încât nu îi mai trebuie o altă dezvoltare. Puteţi să începeţi imediat să participaţi în conexiune în cerc şi să revelaţi Creatorul care există între noi.

Întrebare: Este posibil ca cineva să nu mai dezvolte o dorinţă, de exemplu pentru artă?

Răspuns: Nu mai are dorinţe colaterale! Omul îşi demonstrează aspiraţia numai către un singur punct. Nu va mai aspira la nimic altceva decât la cel mai înalt nivel al existenţei. De ce ar trebui să se concentreze la lucrurile mici? Ar fi ca un adult care se duce la groapa cu nisip să se joace cu copiii!

Vorbim despre dorinţă, despre faptul că omul începe să lucreze cu ea. Asta îi este necesar pentru a corecta lumea, nu pentru altceva. De fapt, uitându-ne la lumea noastră, cu toate atributele ei, cum ar fi cultura, ştiinţa, filozofia, psihologia şi orice altceva vedem, toate acestea sunt deja într-o stare de criză teribilă. O descoperim din ce în ce mai mult în fiecare zi. Atunci de ce să intre în asta?!

Cabala, din contra, ne ridică la următorul nivel, la care toată umanitatea va trebui să urce. Doar că astăzi, oamenii nu au încă predispoziţia pentru asta. Totuşi, interesele lor în cultură, artă şi restul, deja dispar.

Din emisiunea de Cabala în limba rusă din 2.06.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed