Înțelepciunea Cabala și națiunile lumii

632.3Întrebare de pe Facebook: În înțelepciunea Cabala există conceptul de neamuri, națiunile lumii. Cum se raportează cabaliștii la ei? Este ca în Talmud sau nu?

Răspuns: Talmudul și înțelepciunea Cabala sunt același lucru. Trebuie doar să înțelegem că totul depinde de persoana care citește ceea ce numim cărți sfinte. Sunt numite sfinte pentru că au fost scrise de oameni care au atins lumea superioară.

Cuvântul ebraic „Goy” înseamnă națiune. De fapt, evreii nu sunt considerați o națiune. Ei sunt un grup special de oameni care au luat asupra lor responsabilitatea de a obține atributul iubirii și al dăruirii, de a se asemăna cu Creatorul, și apoi de a transmite acest atribut întregii lumi, de a-l preda umanității, de a fi o lumină în mijlocul națiunilor lumii și pentru națiunile lumii.

Așadar, grupul care s-a format în Babilonul antic din toate națiunile lumii care trăiau acolo și a fost separat de ele, a început să se numească națiunea lui Israel, deși nu este o națiune. De asemenea, este scris în Tora, că acest grup nu este una dintre națiuni.

Sunt cele 70 de națiuni ale lumii care provin din alte rădăcini, pentru că există 70 de rădăcini spirituale pentru toate aceste națiuni și toate sunt egoiste, în timp ce grupul numit națiunea lui Israel a fost altruist. Dar, în cele din urmă, după 1,500 de ani, am căzut din nou în ego, iar astăzi suntem cei mai mari egoiști dintre toate celelalte națiuni.

KabTV „Răspunsuri la întrebările de pe Facebook”, 10.03.2019

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: