Înțelepciunea Cabala

Întrebare de pe Facebook: De ce nu se predă Înțelepciunea Cabala în școlile din Israel dacă este o știință? De ce nu este considerată Cabala o știință alternativă?

Răspuns: Cabala este o știință total independentă și nu doar o parte a științei. Diferența dintre Înțelepciunea Cabala și o știință obișnuită este aceea că penetrează lumea care ne înconjoară, intră în ea și o explorează. Omenirea a aspirat după asta de-a lungul istoriei și, într-un final, a ajuns la o fundătură. Toate științele se află într-o criză.

Noi dezvoltăm științele pământești prin simțurile noastre și care sunt limitate de la bun început. Deși folosim instrumente precum telescoape, microscoape, etc, totuși ele ne permit doar să extindem granițele limitării noastre și nimic mai mult de atât.

Principala problemă este că noi percepem lumea, care există pe trei axe, ca pe o lume care există pe o a patra axă și, anume, pe axa timpului. În modul acesta am fost creați și nu putem ieși din acest tipar. Putem extinde sau restricționa timpul, să schimbăm cumva axele, însă nu putem ieși din această stare. Pentru a face acest lucru, noi avem nevoie să ne ridicăm deasupra simțurilor noastre, având în vedere că științele pământești nu ne permit să facem așa ceva.

În timp ce existăm în dimensiunile științifice ale cadrului pământesc, toate științele s-au dezvoltat prin aceea că ele au explicat atitudinea omului față de lumea care ne înconjoară. Totuși, astăzi, ajungând la o înfundătură, începem să realizăm că nu mai avem unde să ne mai dezvoltăm.

Acesta este, de fapt, motivul pentru care Înțelepciunea Cabala este revelată acum. Ea ne spune că nu ar trebui să ne afundam adânc în materie, spațiu, etc., ci că avem nevoie să intrăm adânc în noi înșine, să vedem ce unelte folosim pentru a ne schimba pe noi înșine și a explora lumea într-un mod diferit, pentru a vedea astfel o lume diferită.

Astăzi simțim lumea pe care o explorăm prin simțurile noastre, prin uneltele noastre de înțelegere și percepție, iar aceasta nu este aceeași lume care este în afara noastră, ci lumea pe care o simțim intern.

Aici, pentru prima dată, oamenii de știință își ridică mâinile și spun: “Trebuie să schimbăm omul pentru a obține asta, dar cum? Nu știm cum.” Și astfel răsare următoarea știință, nu pentru a explora ceea ce este în afara noastră, ci pentru a ne explora pe noi înșine și nu pentru a schimba lumea care ne înconjoară, ci doar pe noi înșine.

Ca rezultat al schimbării noastre, vom cunoște ce este cu adevărat lumea. Aceasta va fi total diferită, ca urmare a unei științe a adaptării, a explorării lumii, conform nivelului de dobândire a stărilor și atributelor în care ne aflăm, atribute pe care le putem schimba.

Înțelepciunea Cabala este prima și, în primul rând, este o știință care schimbă omul în conformitate cu ceea ce simte, inclusiv lumea noastră. Acesta este motivul pentru care nu se angajează în fizică, chimie sau bilogie și, de fapt, nu în ceea ce simțim în starea standard în care ne aflăm acum. Înțelepciunea Cabala se angajează în cunoștințele despre cum să ne schimbăm pe noi înșine, în interior și să simțim lumea prin schimbarea stărilor simțite într-o manieră total diferită.

Înțelepciunea Cabala este disponibilă tuturor. Asta este, de fapt, acum, când toate științele au ajuns la vârful ultim și nu se mai pot dezvolta mai departe și când Înțelepciunea Cabala este revelată, spunând: “Haideți să ne schimbăm punctul nostru de vedere care, cândva, a fost determinat ca fiind o constantă, o măsurătoare fixă, în sensul că o persoană nu se schimbă și nu explorează lumea din interiorul ei. Dacă schimbăm această constantă, vom vedea lumea adevărată care apare înaintea noastră și cum putem să o explorăm.”

Aceasta este o știință mult mai largă și mai bogată, deoarece se angajează în următoarele nivele ale dezvoltării omului, ea revelând omului stări care nu sunt legate de corpul lui. Chiar dacă trupul corporal moare, stările pe care o persoană le obține astfel continuă să existe în interiorul lui în mod obiectiv.

Putem citi despre asta în “Introducere la Cartea Zohar” și în multe alte surse. Pe de-a întregul, Înțelepciunea Cabala este o metodă foarte interesantă care explică adevarata teorie a relativității, dar nu pe cea a lui Einstein, ci teoria relativității dobândirii și percepției noastre.

Din KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 2/6/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: