Înțelepciunea Cabalei nu interzice nimic

Întrebare: Daca este necesar ca cineva să își dedice toată viața dezvoltării spirituale și să lase „alte afaceri” la o parte, atunci mai rămâne timp pentru a trăi ? De ce a făcut Creatorul totul atât de complicat ?

Răspuns: Și pentru ce trăiește omul ? Când începem să studiem metoda înțelepciunii Cabalei, vom începe să o trăim, sa simțim despre ce forțe vorbește ea, despre cum este posibil să se descopere și să se simtă și modul în care este gestionat sistemul lumii.

Înțelepciunea Cabala este fundamentul pentru toată cultura umană, toate religiile și toate cunoștințele, pentru că vorbește despre sistemul superior de conducere. Tot ceea ce există în lumea noastră este un rezultat al acestui sistem. Prin studierea înțelepciunii Cabalei este posibil sa il deținem.

Nu există nicio interdicție privind plăcerile pământești în înțelepciunea Cabalei. Este posibil să mergi în liniște la pescuit, sa te uiți la un meci de fotbal, să fii implicat în sport, in grija pentru  familie, și așa mai departe. Nu este nevoie sa renunți la preocupări lumești, cu excepția consumului de droguri tari, deoarece acestea  desprind o persoană de realitate și de înțelegerea managementului superior.

Înțelepciunea Cabalei nu interzice nimic. Aceasta nu este o mănăstire, nu e suferința sau auto-restricție. Ea vorbește doar despre adăugarea unei plăceri speciale mai mari în viața noastră.

Cu toate acestea, știm că pentru fiecare plăcere, pentru fiecare împlinire, pentru orice cunoaștere, noi trebuie să plătim cu efortul și cu timpul nostru.

Este la fel si aici.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 4/17/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed