Înțelepciunea Cabalei: Despre ce este? Pentru cine este? Și pentru ce ?

Întrebare: La ce se referă înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala ne spune cum trebuie să ne ridicam noi toți deasupra egoismului nostru prin forța bună a naturii, Lumina, și cum să devenim buni și conectați cu toată lumea într-o singură dorință completă. Acest atribut pozitiv al iubirii și dăruirii, care se revelează printre noi, se numește forța superioară, deoarece este deasupra egoismului nostru. Este numită și Creator, deoarece El ne-a creat cu un atribut care este opus Lui, așa cum este scris : „Am creat înclinația rea”.

Întrebare: Cui îi este destinată înțelepciunea Cabalei?

Răspuns: Oricui simte dorința de a descoperi secretul nașterii sale, destinul său si sensul vieții sale. Conform tuturor surselor nu există limitări în studierea înțelepciunii Cabala.

Întrebare: De ce oamenii religioși se opun studiului înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Numai oamenii religioși care nu înțeleg scopul înțelepciunii Cabalei, obiectul ei, așa cum fac si mulți oameni non-religioși. Înțelepciunea Cabalei nu se referă la religie în nici un fel, deoarece religia nu are scopul de a schimba atributul unei persoane din egoist in altruist, ci numai să-l țină într-un cadru în care să poata trăi conform obiceiurilor corporale. Baal HaSulam descrie aceasta în detaliu în articolul „Esența religiei și scopului său”.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: