Înțelepciunea regelui Solomon: Nu apuca un câine de urechi

Proverbe, 26:17: Un trecător care se implică într-o ceartă care nu este a lui este ca cineva care apucă un câine de urechi.

Întrebare:  Înseamnă că o persoană se joacă cu soarta sa?

Răspuns:  Desigur! Dacă te amesteci în cearta altcuiva, provoci furie în cealaltă persoană la nivelul unui câine.

Știm că cel mai bine este să nu intervenim. Cel mai bun lucru este să lași persoana să rezolve situația în care se află, fără înțelepciune sau sfaturi; altfel, vei deveni un dușman al amândurora.

Întrebare:  Să spunem că există o ceartă. Ce ar trebui să facă o persoană?

Răspuns:  O persoană din afară nu face nimic. Îi lasă singuri și se dă la o parte.

Poliția sau altcineva care se presupune ca ar trebui să așeze lucrurile, aceasta este treaba lor. O persoană nu are dreptul să se amestece.

Întrebare:  Asta pentru că nu știe cine are dreptate și cine greșește?

Răspuns:  Nu are dreptul să se amestece, deloc. În caz contrar, acele stări nu își vor găsi soluția

Întrebare:  Regele Solomon a spus că cearta este în mine. Ce fel de ceartă există în interiorul unei persoane?

Răspuns:  Una constantă, deoarece persoana este creată din două dorințe: egoistă și altruistă. Dar un om adevărat este unul în interiorul căruia există o luptă constantă între bine și rău, cineva care în mod special își incită binele la rău.

Răul apare constant, vrea totul pentru sine și așa mai departe. O persoană, însă, dacă vrea să se educe, dezvoltă întotdeauna binele din sine și se află constant în această luptă interioară.

Prin urmare, toate aceste proverbe sunt construite pe revelarea răului dintr-o persoană, dar în măsura în care încearcă să dezvăluie binele din sine.

Întrebare:  Adică, răul este în mine, egoismul este în mine tot timpul; aceasta este natura mea?

Răspuns:  Da, și ceri Creatorului să-ţi dea o natură bună, în plus față de aceasta, astfel încât să puteți echilibra aceste două naturi. Puteți spune: „Îl rog pe Creator să înlăture din mine această natură rea.” Nu, acest lucru nu este înțelept.

Ar trebui să ceriți să vă dea o natură bună, astfel încât aceste două naturi să existe în echilibru în interiorul vostru. Unul nu ar trebui să fie mai mare decât celălalt, iar cel pozitiv nu trebuie să fie peste negativ.

Linia de mijloc dintre ei este o stare uimitoare. Și mă aflu constant în acest echilibru. Stau pe două picioare, deasupra lor. Doar atunci pot să simt absolut pe deplin atât minusul, cât și plusul și toată natura de sub mine.

Întrebare: O persoană care include propria sa natură și natura Creatorului este o persoană armonioasă?

Răspuns:  Desigur. El este numit apoi „Adam”, adică „similar cu Creatorul”, deoarece toate calitățile interioare ale lui, care sunt opuse Creatorului, seamănă și ele cu Creatorul.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman,” 12/16/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed