Înțelesul înalt al existenței

Întrebare: Nu este încercarea de a fi drăguț cu alții și de a schimba lumea doar un plan de ghidare etică, morală? De ce avem nevoie de Cabala?

Răspuns: Este incorect. Bunătatea nu va atrage oamenii spre eternitate și perfecțiune și nu va face viața oamenilor mai ușoară. Nu vei îndeplini nimic începând să susții oamenii cu tot ce se poate. Ei vor rămâne la același nivel și nu le va veni nimic bun. Tu trebuie să le dai metoda de urcare la Lumile Superioare.

Noi existăm în lume temporar, pentru a ne înălța la nivelul Creatorului. Dacă vrei să faci bine celorlalți, ajută-i cu acest lucru.

Întrebare: Asta înseamnă că noțiunile de „iubește aproapele”, unitate, conexiune, cabaliștii le-au inventat?

Răspuns: Nu cabaliștii au inventat asta. Ei au revelat acest lucru, ca fiind Legea Superioară a Naturii. Și, deoarece Natura este integrată și globală, totul din ea este interconectat.

Întrebare: Cu alte cuvinte, ei nici măcar nu presupun că oamenii vor începe în cele din urmă să se ajute unul pe celălalt?

Răspuns: Oamenii nu fac nimic fără o motivare anterioară. Ei acționează egoist, crezânt că îi ajută pe ceilalți. În acest fel ei doar se liniștesc pe ei înșiși.

Întrebare: Atunci ce au înțeles cabaliștii când au revelat legea iubirii și garantarea reciprocă? Nu asta înseamnă să-ți iubești aproapele, să-l ajuți?

Răspuns: Nu! Trebuie să obții o stare în care să-ți simți aproapele ca pe tine însuți. Atunci, Creatorul se va revela între voi.

Revelarea Creatorului este cel mai înalt înțeles al existenței noastre, fiindcă, prin asta, ne înălțăm la următorul nivel spiritual de dezvoltare. Lumea noastră există numai pentru a ne împinge spre această descoperire.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 4/02/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: