Intenţia şi influenţa acesteia asupra realităţii

Întrebare: Mulţi oameni ştiu că dacă vor să se realizeze, atunci înaintea fiecărei acţiuni este foarte important să te opreşti un minut şi să te gândeşti: „Ce vreau de fapt să realizez din acţiunile mele?” iar apoi să o faci.

Este adevărat că dacă mă concentrez la ce vreau să obţin, o intenţie înainte de acţiune are puterea de a influenţa realitatea şi a mă ajută să obţin ceea ce doresc?

Răspuns: Intenţia este ceea ce vreau să obţin la final. Iar apoi toate acţiunile mele de-a lungul drumului sunt îndreptate către aceeaşi stare pe care vreau să o obţin.

Nu vorbesc despre intenţii pământeşti. Cabaliştii lucrează cu forţa superioară care conduce întreaga realitate şi ei sunt în conexiunea constantă cu ea. Ei văd toată realitatea cum emană din această forţă, atât intern, în felul în care simt şi extern, prin ceea ce percep cu cele cinci simţuri.

De aceea, iau în calcul numai această forţă pentru că este singura forţă care formează realitatea. Iar intenţia mea este îndreptată numai către această forţă – cum să mă fixez pe ea tot timpul, cum să ajung mai aproape de ea, în fiecare situaţie din viaţa mea, asociată cu oameni buni sau răi, sau cu stările mele interne, sau cu animalele, plantele sau obiectele inanimate – tot ce simt raportez la aceeaşi forţă superioară care a creat această realitate pentru mine.

Se pare că exist într-un fel de film pe care această forţă l-a creat pentru mine. O parte din acest film o simt ca şi cum se desfăşoară în jurul meu, iar o parte este înăuntrul meu, sub forma reacţiilor pe care le am la filmul actual. Forţa superioară face toate acestea atât în interiorul cât şi exteriorul meu.

În măsura în care am nevoie, în fiecare minut al vieţii mele, pentru a recunoaşte şi a fi în adeziune cu forţa superioară care formează realitatea din jurul meu şi din interiorul meu, asta este intenţia mea.

Apoi încep să învăţ ce îmi face forţa superioară purtându-mă prin tot felul de stări, atât externe cât şi interne, adică reacţiile mele la ele.

Pe baza fiecărei stări, interne şi externe, eu trebuie să declar că nu există nimeni în afară de această forţă şi că este binele care face bine, pentru că ea face totul, chiar şi lucrurile cele mai înfricoşătoare şi neplăcute, numai pentru a mă întoarce către ea ca ea fiind cea care creează orice stare, pentru că este prima şi este ultima. Numai forţa superioară a făcut tot ce a avut loc în trecut, ce este în prezent, ce va fi în viitor, totul.

Încep să ating o asemenea stare, că trăiesc înăuntrul intenţiei şi scopul meu este să trăiesc în ea tot timpul, împreună cu faptul că trebuie să fac anumite acţiuni pe care aceeaşi forţă le formează în mine, atât în lumea corporală cât şi spirituală.

În esenţă, asta este viaţa mea. Câştig prin faptul că recunosc înăuntrul aceleiaşi forţe ce vrea de la mine, cum mă formează, cum creează lumea superioară, cum o obţin, etc. Avansez pe două planuri: trebuie să tratez lumea ca venind de sus, iar lumea superioară, ridicându-mă la ea de jos.

Trăiesc întotdeauna în acest fel. Apoi, atitudinea mea faţă de realitate este numită intenţie. Există multe intenţii descrise în cărţile cabaliştilor cum trebuie să mă raportez în viaţa mea la fiecare pas pe drum.

Prin intenţie eu îmi formez realitatea. Dacă conectez totul cu forţa superioară care a creat întreaga mea viaţă, atât corporală cât şi spirituală, atunci trăiesc deja într-o lume şi nu în două, pentru că totul provine de la această forţă şi nu există nimic în afară de ea.

Apoi eu îmi influenţez în mod favorabil realitatea; o construiesc pentru că, de fapt, realitatea nu există şi totul depinde de modul în care o construiesc.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă” din 18.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed