Intersectia Tuturor Dorintelor

Intrebare: Cum ajungem la „centrul grupului”?

Raspuns: Trebuie sa ne gandim in mod constant la forta sufletului nostru colectiv si la faptul ca acesta ar trebui adaptat Creatorului. Este foarte important ca acesta sa creasca prin egala cooperare dintre noi, pe masura ce fiecare se anuleaza pe sine si isi considera prietenii ca fiind mari, pentru ca fara ei, nu poate inainta un singur pas spre scop. Sa nazuiesti catre centru in acest mod inseamna sa tanjesti pentru propriul suflet.

Nimeni nu are un suflet individual. Baal HaSulam spune ca a fost creat un singur suflet, un singur vas. Prin urmare, fara revelarea centrului grupului, noi ramanem la nivelul animal, in afara lumii spirituale, in afara sufeltului, existand in corpurile materiale.

Noi trebuie ca in mod constant sa construim centrul grupului. Acest punct este ca un ascensor care ridica nivelurile spirituale prin intensitatea conexiunii partilor din care este compus, din ce in ce mai sus catre o calitate superioara, la o mai mare concentrare a tuturor componentelor. In cele din urma noi devenim atat de apropiati unii de altii incat pe de o parte devenim un punct, si pe de alta parte noi suntem atat de diferiti unii de altii incat cream un cerc imens al Malchut of Ein Sof (Infinitatea). Cercul reprezinta atributele noastre, si centrul este concentrarea tuturor dorintelor si inclinatiilor. Acest camp mare este „aria” vasului colectiv.

Creatorul ne-a dat diferite atribute in momentul spargerii, si noi ne-am concentrat asupra intentei noastre in punctul central.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 23/05/2012, “Discutii Despre Workshop

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: