Intervenția unei a treia părți nu va fi de ajutor

Întrebare: Pentru a rezolva un conflict, trebuie parcurse anumite etape operaționale: analiza și evaluarea situației, adunarea informațiilor, alegerea unei strategii de rezolvare a conflictelor, alcătuirea unui plan de ieșire din conflict și implementarea acestuia. Apoi facem o evaluare a situației în care am ajuns, dacă am ajuns la un punct comun în rezolvarea conflictului.

Ești de acord cu acești pași?

Răspuns: În general, da. Doar că trebuie să cunoști dinainte scopul, starea finală de atins, conexiunea peste situația conflictuală astfel încât aceasta să nu ne mai despartă ci să ne unească.

Întrebare: Să zicem că un grup de oameni care participă la un curs de educație integrală se găsește chiar la început. Vor putea ei să ajungă la o decizie comună fără intervenția unui moderator?

Răspuns: Doar dacă au o înțelegere clară a modului în care își pot rezolva problema.

Întrebare: Aceasta înseamnă că pot ajunge singuri să-și rezolve conflictele, fără intervenția unei a treia părți?

Răspuns: Dacă au o metodologie explicată și clarificată pas cu pas, atunci se pot descurca fără un moderator. În principiu, în viitor, oamenii își vor putea rezolva conflictele din familie, de la muncă, de peste tot, aplicând această tehnică.

Întrebare: Să presupunem că în comunitatea noastră apare un conflict între mai mulți oameni. Tot grupul participă adoptând două viziuni opuse care încep să se ciocnească. Cum se poate rezolva acest conflict?

Răspuns: Trebuie să se adune cu toții și să-și imagineze starea finală corectă în care conflictul este deja corectat. Apoi, din această stare finală, ei trebuie să caute metodele prin care pot ajunge la ea.

Remarcă: Este un lucru foarte interesant, pentru că, în principiu, doi oameni nu pot găsi o soluție dacă nu intervine o a treia parte, care, cu puțin noroc, poate rezolva conflictul.

Comentariul meu: Toate acestea sunt decizii în totalitate egoiste, non-integrale și total greșite. În fond, nimeni nu va fi capabil să se ridice și să treacă peste conflicte.

Întrebare: Ajutorul unui instructor experimentat poate fi de ajutor?

Răspuns: Doar prin întrebări care să le permită o implementare corectă a metodei.

Din emisiunea KabTV “Calități manageriale” 7/16/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: