Întoarcerea la armonie cu natura

559Întrebare: Într-una din lecțiile despre Cartea Zohar, ai discutat despre faptul că prototipurile a două forțe—masculină și feminină, dăruire și primire—sunt cei doi luminători, luna și soarele. De ce este o femeie mai afectată de lună? Chiar și sarcina ei este stabilită în funcție de calendarul lunar.

Răspuns: Se spun multe despre acest lucru nu numai în Cartea Zohar, ci și în alte surse cabalistice.

Întreaga noastră esență spirituală este construită pe conexiunea dintre primire și dăruire, puterea lui Zeir Anpin și Malchut, care în lumea noastră sunt reprezentate de soare și de lună. Prin urmare, noi, pe Pământ, ne aflăm sub conducerea acestor două forțe.

Toată natura este foarte clar divizată în părți masculine și feminine. Partea masculină este identificată cu soarele, iar cea feminină cu luna. Acest lucru provine din opoziția acestor două forțe ale naturii, iar omul există pentru a le uni.

Cândva, în stadiile timpurii ale dezvoltării umane, nu eram atât de egoiști și nu ne opuneam naturii și armoniei sale. Eram aproape de ea, eram mai mult în interiorul ei. Prin urmare, tot ceea ce se întâmpla în natură ni se întâmpla și nouă în aceeași secvență, în același ritm, cu aceleași fluctuații. În special, ciclul feminin începea la luna nouă pentru fiecare femeie din lume.

Și de ce nu ar fi așa, dacă a fost construit în mod clar în conformitate cu ciclurile lunare? Spre deosebire de animalele inferioare, oamenii pot concepe pe tot parcursul anului. Dar am trecut prin astfel de etape în dezvoltarea noastră, când femeile puteau concepe doar la un anumit moment, iar nașterea avea loc exact după nouă luni.

Nu existau nașteri premature în acele zile. Astăzi este un fenomen frecvent, pentru că egoismul introduce în noi astfel de distorsiuni care ne înstrăinează de natură. Știm cât de mult corpul nostru este acum neadaptat la natură. Nu mai putem trăi fără plastic și probabil că ne vom otrăvi cu produse naturale.

Așadar, nu putem vorbi astăzi despre cum să revenim la un fel de armonie cu natura prin mijloace obișnuite. Deși oamenii încearcă să mențină cumva legătura, acest lucru nu mai este posibil.

Iar în trecut, simțeam cu adevărat natura, simțeam în avans vremea, toate tipurile de schimbări climatice, respirația naturii. Asta simt oamenii care se află în interiorul naturii și care știu ce li se va întâmpla. Adică, natura este de fapt ceva mai profund, mai voluminos și mai transparent decât ceea ce suntem obișnuiți să vedem atunci când privim lumea din jurul nostru.

Întrebare: Când cabaliștii vorbesc despre echilibrul cu natura, ne îndeamnă ei să ne întoarcem la starea din trecut?

Răspuns: Nu este vorba despre asta, ci despre modul în care ne ridicăm cu adevărat la nivelul corect al naturii.

Starea noastră actuală este, în principiu, corectă. Ne scoate din faptul că ne aflăm în interiorul naturii și ne face să ne ridicăm deasupra ei, și să ne ridicăm nu într-o formă artificială, atunci când creăm un fel de habitat artificial, ci să ne ridicăm la nivelul forței care gestionează această natură.

Se numește Creator, puterea de a dărui, puterea iubirii, relația dintre toate părțile naturii. Trebuie să ne ridicăm la nivelul acestei forțe și să devenim adecvați ei.

De la KabTV „Close-Up. Vulturul cu două capete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: