Într-o dispută eternă cu sine

Întrebare: De ce, în mijlocul poporului Israel, există curente opuse și chiar oameni cu o astfel de atitudine critică față de națiunea lor și oameni care sunt de acord cu acuzațiile ce vin din exterior și cu sancțiuni împotriva Israel? De ce există în ei o astfel de ură cu privire la poporul Israel ?

Răspuns: În trecut, poporul Israel era la un nivel spiritual, atingând cea mai mare forță și aderând la ea pentru o vreme și apoi, am cazut din această stare. Totuși, un Reshimo (reminiscență) a rămas în noi, genele nivelului spiritual, și nu suntem de acord cu acest nou nivel spiritual pentru că este complet împotriva lumii fizice.

Rezultă că, în fiecare evreu, există un soi de atitudine anti-israeliană care este îndreptată împotriva adevăratului Israel, conform forței acestui Reshimo spiritual care este în el. Totuși, acest Reshimo se află în toți oamenii (mai mult în unii, mai puțin în alții).

De asemenea, asta depinde de nivelul de dezvoltare. Uneori, acest Reshimo apare într-o persoană și creează atitudini tăioase anti-israeliene în ea, și apoi, dimpotrivă; se liniștește. Asta se întâmplă cu toată lumea, deoarece este acest lucru construit într-o formă foarte diversă și trece printr-o multitudine de stări.

Aceasta produce o tensiune intensă în mijlocul poporului Israel. Este un asemenea grad, încât evreii din numeroase țări devin instigatorii acțiunilor împotriva națiunii Israel și poporului Israel, împotriva iudaismului, și împotriva a tot ceea ce este legat de evrei.

Întrebare: Este ura de sine?

Răspuns: Nu este ura de sine. O persoană nu este de acord cu evreul care se află în ea și, în același timp, ea descoperă în sine sursa celor șaptezeci de națiuni ale lumii pe care le-a lăsat în Babilon. Sursa Israel, între timp, este în repaus în ea, profund ascunsă în interior și sursa acestui trib de la care a fost creată devine mai importantă.

Rezultă că se simte mai aproape de acești oameni și această națiune, acest loc unde trăiește acum, decât de poporul Israel și națiunea Israel. Astfel, trebuie să îi explicăm cum a fost creat poporul evreu și ce se întâmplă cu noi și care surse sunt ascunse în interiorul ei.

Din kab.tv, ”O viață nouă”, 12.08.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: