Într-o mare de Lumină

Cartea Zohar, “VaYikhael,” Articol 131: …De asemenea, a fost precizat că dacă Bina şi TM se ridică şi urcă la gradul lor de firmament şi mai sus, iau cu ele gradul inferior care le-au îmbrăcat când ele erau căzute în el şi le ridică, de asemenea, deasupra firmamentului.

Întrebare: Cine sunt “superior” şi “inferior” ?

Răspuns: Există o mare de Lumină Superioară care umple totul. Există diferite dorinţe în ea care umplu, de asemenea, Lumina Superioară şi ea este în ele, în aceste dorinţe. Aceste dorinţe ale creaturii încep să funcţioneze împreună cu Luminile pe care  le dezvăluie în mod independent.  Fiecare dorinţă îi dezvăluie o Lumină, deoarece ele sunt separate unele de altele.

Secvenţa de stări prin care trec se numeşte “corectarea creaţiei”. Înainte a existat o pregătire pentru corupţia creaţiei: Lumea AK, lumea Nekudim, spargerea, corectarea lumilor BYA, apoi naşterea primul om (Adam HaRishon), păcatul arborelui cunoaşterii şi corectarea relativă a primului om, într-un punct care l-a dus la recunoaşterea răului.

Plecând de acolo, din această stare, de la acest discernământ, tot ceea ce se întâmplă în relaţia dintre Kli şi Lumini este o relaţie numită corectarea creaţiei, care este starea în care suntem. Este singurul lucru despre care vorbim.

Corectarea este simplă: cum să echilibrăm vasele, dorinţele, Luminile, astfel încât Luminile şi vasele se simt bine şi astfel, ating o echivalenţă de formă.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 27.12.2013, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: