Într-un oraş vecin are loc un incendiu

Întrebare: De ce apar probleme materiale atunci când încercăm să ne conectăm?

Răspuns: Ni se adaugă probleme materiale pentru a ne ajuta să ne conectăm mai puternic. Cum altfel putem să fim ajutai, ce gen de probleme ar putea apărea? Probleme spirituale? Nici măcar nu le veţi acorda atenţie. Vă preocupă problemele spirituale?

Dacă s-ar produce un dezastru într-un oraş îndepărtat şi aţi suferi ca şi cum vi s-ar întâmpla vouă, atunci nu ar mai fi nevoie să vi se arate probleme lângă voi. Dar, deoarece nu vă faceţi griji de durerea altora, problemele apar aproape de voi.

Dacă ar fi să vă faceţi griji cu privire la ceea ce se întâmplă departe de voi ca şi când ar fi propriile probleme, nu aţi avea nevoie de nimic altceva. Veţi suferi şi veţi simţi durerea pentru ceea ce se întâmplă într-un alt oraş ca şi cum vi se întâmplă vouă, fără nici o diferenţă. În măsura avansării voastre spirituale, veţi simţi suferinţele lumii întregi ca şi cum ar fi ale voastre.

Asta va însemna că sunteţi conectaţi la acele persoane. Atunci, veţi fi în măsură să cereţi pentru ei şi asta nu ar fi ca şi cum aţi cere pentru voi. Aici există ceva şi este opus: pe de o parte, veţi simţi probleme altora ca propriile voastre probleme, pe de altă parte veţi putea cere pentru ei.

Asta nu va fi considerată o cerere egoistă, pentru că aţi obţinut deficienţele altora prin propriile voastre eforturi. Sunteţi conectaţi cu toate acele persoane şi simţiţi deficienţele lor ca fiind ale voastre. Deoarece aţi plăti pentru aceste deficienţe cu efortul vostru, vi se permite să cereţi pentru ei.

Lecţie pe un articol al lui Rabash, 06.04.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: