Intrând într-un nou domeniu de cercetare

202.0La știri (Business Insider): „ADN-ul nostru este în proporție de 99,9% același cu cel al persoanei de lângă noi – și suntem surprinzător de asemănători cu multe alte viețuitoare

„Corpul nostru are 3 miliarde de blocuri genetice, sau perechi de baze, care ne fac ceea ce suntem.

„Și din acele 3 miliarde de perechi de baze, doar o mică cantitate este unică pentru noi, făcându-ne aproximativ 99,9% asemănători genetic cu următorul om.

„… bucăți mari din genomul nostru îndeplinesc funcții similare în regnul animal.

„Priviţi cât de asemănători genetic suntem cu tot ce ne înconjoară:

„Un studiu din 2007 a constatat că aproximativ 90% dintre genele pisicii domestice abisinie sunt similare cu ale oamenilor. …

„Și în timp ce corpurile care depun ouă și au pene sunt destul de diferite de cel al unui om, aproximativ 60% dintre genele de pui au o genă umană.

„Chiar și bananele, în mod surprinzător, au aproximativ 60% din același ADN ca și oamenii!”

Întrebare: Cum se poate ca un om, în principiu să includă toate nivelurile naturii?

Răspuns: Fiind cea mai perfectă creatură egoistă, omul include toate nivelurile inferioare. Într-adevăr, se pare că genomul său este cel mai complicat. Dar nu este vorba despre ceea ce explorăm în genom. Nu ne dă nimic. Încă ajungem la concluzia că nu putem deduce nimic din asta. Nici măcar nu putem trata o persoană.

Va trebui să mergem în continuare într-un alt domeniu de cercetare atunci când noi înșine, ca Alice în Țara Minunilor, trebuie să construim un sistem complet diferit: integral, global, interconectat și bazat pe acordarea totală și dependența unuia de celălalt.

Când ne reconstruim în acest fel, și o putem face, atunci vom intra în sistemul naturii și îl vom putea explora direct, dar nu prin filtrul nostru egoist. Vom trece prin această oglindă, prin acest filtru egoist și vom intra în zona în care vom vedea natura așa cum este ea. Atunci vom avea o descoperire și vom depăși criza în ştiinţă.

KabTV “prim-plan. Genomul uman” 7/17/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed