Intrarea treptată în înțelepciunea Cabala

962.7Comentariu: Datorită popularității tot mai mari a Cabala și a dezvoltării organizației Bnei Baruch, există multe opinii cu privire la modul de categorisire a acesteia. Unii o consideră un cult. De exemplu, se considera ca iti ofera reteta exacta a succesului si a fericirii, doar pentru tine.

Răspunsul meu: Nu există nimic personal sau „doar pentru tine” în Cabala. Poate fi doar pentru toată lumea, deoarece universul este comun, unificat și nu poate exista fericire pentru unul singur.

Comentariu: Conform clasificării cultelor, prima întâlnire deschide un mod complet nou de a privi lucrurile pentru oameni.

Răspunsul meu: Nu, acesta nu este cazul în Cabala. Începând să o studiezi, abia începi să realizezi că te confrunți cu ceva radical nou. Dar ce este exact, nu înțelegi.

Este nevoie de mult timp pentru ca o persoană să pătrundă asta. Mai întâi trebuie să-și pregătească simțurile și să le extindă. El trebuie să înceapă să lucreze pentru dăruire, iar apoi cu această calitate dobândită, va începe să simtă lumea superioară despre care vorbim.

Lumea superioară este lumea care se simte în dorințele noastre altruiste. Deși nu le am, nu dezvălui nimic. Pur și simplu simt că este cu adevărat ceva special: mare, profund și străvechi. Dar această impresie este foarte generală. Poate fi incorectă. La urma urmei, totul este individual.

Comentariu: Când o persoană simte ceva neobișnuit în Cabala, să presupunem că verifică unele lucruri în viață..

Răspunsul meu: Nu, acestea nu sunt spirituale, ci tot felul de impresii psihologice personale, pe care le are adesea atunci când se confruntă cu ceva nou – teribil sau frumos, indiferent de ce. Aceasta nu este Cabala.

Cum poate o persoană care tocmai a început să studieze, la prima impresie, să simtă și să înțeleagă ce este Cabala?! Nu este deloc din lumea noastră. Prin urmare, mai întâi trebuie să vadă că în ea există încorporată o înțelepciune uriașă, străveche. Poate prima dată nu înțelege ceva, dar pur și simplu simte că nu este misticism și nici divinație, adică nu este absolut nimic despre care să fi citit în altă parte.

KabTV “Am primit un apel. Cabala despre Culte” 18.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: