Intrebarea corecta este deja raspunsul

Întrebare: De ce este procesul de a pune o întrebare atât de greu? De ce este dificil să îmbraci procesele interioare  într-o carcasă verbala?

Răspuns: Este pentru ca atunci când o persoană simte durere, ea ţipă. Dar ea nu ştie exact ce îl răneşte. De aceea ea cheama un medic pentru a-i pune un diagnostic. În mod similar, atunci când un copil simte durere, el nu poate spune exact unde simte durerea.

Este nevoie de foarte mult timp pentru a pleca de la durerile interioare, problema, sau perturbarea senzaţiei, „Ce sunt aceste tulburări? De ce acestea se întâmplă? Care este scopul lor? Despre ce este vorba? Ce-mi spun ele? Ce ar trebui sa fac cu ele? ” Toate acestea sunt parte a procesului de maturizare interioara a cuiva.

Aflăm din ştiinţa Cabalei ca Lumina trebuie să treacă prin patru faze înainte de a construi dorinţa corecta pentru sine. Primul lucru pe care il simt este ceva necunoscut pentru mine. Apoi simt brusc starea opusa acesteia- ca am simtit ceva, dar acum nu mai simt. Apoi  merg inainte de la sentimentul ca simt si nu simt, in acelasi timp, şi acesta este modul în care o comparaţie interioara începe. Numai prin compararea acestor două senzaţii opuse pot începe să ajung la o opinie cu privire la ceea ce este. După aceea, de la înţelegerea „Ce este aceasta?” incep să ating cauza primara-de unde a aparut aceasta in mine?

Aceasta este o succesiune întreaga sau secvenţiala de maturizare interioara a unei persoane unde ea poate veni deja şi spune, „Dar, asta este ceea ce ma doare. Acesta este motivul pentru care ma simt rau. Aceasta este întrebarea mea. Aceasta este ceea ce am cerut pentru rezolvare prin primirea unui răspuns .” Nu este simplu.
Din partea noastră trebuie să încercăm să-l ajutam, ca pe un copil. Nu contează că ţipa. Asta înseamnă că trebuie să merg la el, să-i acord atenţie, şi să încerc să-mi dau seama de ce se simte rău, chiar dacă el nici nu poate cere acest lucru. Să găsim acest contact comun.

Această problemă există la toate nivelurile. Dacă mă întrebi pe mine, atunci trec prin acelaşi lucru. Când   mergem inainte, ne întâlnim în permanenţă cu ceva care nu este clar: „Ce? De ce? Cum? De unde? Unde este conectat şi cu ce? Care sunt motivele şi consecinţele? ” Precum acest întreg lanţ începe treptat să fie născut, intrebarea începe să apara . Şi apoi, de la întrebarea potrivita urmează răspunsul.
După care lucrurile devin neclare din nou. Eu întreb, „De ce? Ce mă deranjează?” Încă o dată apare o întrebare şi un răspuns.

Prin urmare, trebuie să lucrăm la întrebări.
Din prima lecţie de la Conventia din Berlin, la 1/28/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: