Întrebarea femeii

Întrebare: De ce întrebarea legată de cum să ne controlăm soarta este întrebarea cea mai frecventă a femeilor?

Răspuns: Să ne controlăm soarta, în asta se angajează înţelepciunea Cabala. Bărbaţii sunt mai interesaţi în cea mai egoistă întrebare, dacă există viaţă după moarte. Femeile sunt interesate în întrebări mai sublime, cum să ne controlăm soarta. Aceasta este într-adevăr o întrebare a femeii.

Învăţătorul meu Rabaş obişnuia să spună că un bărbat are mai multe oportunităţi să se bucure în această lume; el se bucură chiar dacă doar se uită la o femeie, în timp ce o femeie nu are nicio plăcere când se uită la un bărbat.

În alte cuvinte, o femeie are nevoie de argumente mai convingătoare pentru existenţa ei. Ea nu poate să simtă pur şi simplu plăcerea prin orice, iar acesta este motivul pentru care o femeie din lumea noastră întruchipează un egoism mai adânc decât un bărbat.

Aici se află diferenţele psihologice între un bărbat şi o femeie, înclinaţia bărbatului şi a femeii şi auto-împlinirea lor.

Împlinirea bărbaţilor şi a femeilor poate fi aceea în care sunt conectaţi şi sunt încorporaţi unul în altul, iar prin conexiunea corectă a atributelor lor interne pot să obţină unitatea. Nu apare când se contopesc, ci când rămân diferiţi şi cresc din ce în ce mai opuşi şi în acelaşi timp se conectează deasupra diferenţelor pentru a obţine scopul superior.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 09.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: