Întrebări de neînțeles

507.04Cine este Creatorul  pe care să-L ascult?” este o întrebare în minte. Și a doua întrebare: „De ce ai nevoie de această muncă pentru Creator?” este o întrebare în inimă.

Dar nu se poate răspunde la nici una dintre ele. Este important doar pentru om. El spune că aceasta este pregătirea dorinţelor care se află în el pentru minte și pentru inimă și datorită lor merge înainte.

Întrebare: Atunci când în om se manifestă o forță altruistă care îi arată nevoia de a se uni, de a-și iubi aproapele etc., atunci acest își pune întrebarea: „De ce am nevoie de asta? Care este beneficiul pentru mine?”

Răspuns: Nu există niciun răspuns la asta. La urma urmei, dacă vorbim din înțelegerea corectă, atunci nu există niciun beneficiu pentru om, indiferent dacă se află în această lume sau în cea spirituală, deoarece din punctul de vedere al egoismului nu poate evalua ambele lumi.

Întotdeauna noi simțim în mod subconștient: „La urma urmei, aceasta este lumea viitoare, lumea superioară, lumina, Creatorul și aceasta este lumea noastră.

Ce este special în asta? Ce risc când o pierd? Ce este în asta ce încă nu-l știu? Oricum nu vreau”. Dar nu așa trebuie pusă întrebarea. Întrebarea corectă apare la oameni atunci când aceștia sunt implicați serios în munca asupra lor înșiși.

Și dacă doar crezi în Dumnezeu, așa cum se întâmplă de obicei, atunci aceste întrebări sunt cu adevărat de neînțeles. Oamenii studiază Tora, o ating ușor și totul li se pare clar: trebuie să fac anumite acțiuni și datorită acestui lucru voi primi lumea viitoare.

KabTV “Stări Spirituale” 4/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: