Întrebări despre ego, diseminare, depresie şi adolescenti

Întrebare: Am înţeles că există legi şi forţe în lumea noastră. Ce lege sau ce forţă mă împiedică să ating daruirea si de ce? Cum pot schimba acest lucru în mine?

Raspuns: Egoismul tau te împiedică de la acest lucru intentionat. El poate fi domesticit doar de către o forţă externă, care acţionează doar atunci când studiezi, comunici cu oameni asemanatori şi-i înveti pe alţii, deoarece forţa corecţiei este ascunsa în legătura dintre noi.

Întrebare: Daca 99% dinntre oameni nu pot schimba nimic ei insisi, ce mai exact încercam sa schimbam noi în ei prin eforturile noastre de diseminare?

Răspuns: Noi, cei 1%, ar trebui să ne corectăm prin unirea în cadrul grupului şi prin forta unităţii noastre (Arvut) sa unim pe toţi cei 99% care sunt din afara grupului. Vezi „Introducere la Cartea Zohar,” Punctele 70-71.

Întrebare: Poate un barbat sau o femeie care studiaza şi diseminează Cabala şi se află în mediul nostru să fie deprimat/a ? Dacă da, care este motivul?

Pot oamenii care au o sensibilitate genetică şi ereditara la depresie sau manie sa studieze Cabala?

Răspuns: În timpul nostru, depresia este cel mai comun fenomen şi leacul pentru aceasta este o mai mare implicare în activităţile grupului.

Întrebare: Am trei adolescenti acasa, iar ei refuză categoric să asculte înţelepciunea Cabalei. Cum şi când pot vorbi cu ei despre acest subiect?

Răspuns: Nu vorbi cu ei despre Cabala până când cresc şi doresc sa auda despre aceasta ei înşişi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: