Intrebari despre inclinatia rea

Intrebare: Intrebarea mea este legata de faptul ca oameni pe care ii cunosc si care sunt religiosi, se plang de vietile lor. Ei se roaga pentru ca lucrurile sa se schimbe, si cand asta nu se intampla, ei dau vina pe cei din jurul lor.

Toate acestea vin din egoismul lor. Am incercat sa le explic asta fara a mentiona deloc Cabala, insa ei nu au inteles. Este frustrant pentru mine sa vad ca repeta aceleasi greseli. Insa pare ca desi am incercat sa ii ajut, reusesc un pic, dupa care ei se reintorc la vechile plangeri referitoare la viata si problemele lor.

Cum ii pot ajuta? Obisnuiam sa fiu defensiv pentru ca ei ar da vina pe mine pentru problemele lor si ar incepe sa se lupte cu mine. Cum sa te apropii de oamenii egoisti fara a intra in contradictie cu ei sau fara sa le lasi impresia ca ii judeci?

Raspuns: Numai dezvoltarea si o puternica opinie publica ii va schimba treptat. Ei vor fi ultimii care vor ajunge la corectie. Pentru moment, lasati-i asa. Corectia trebuie sa inceapa cu cea mai usoara parte a egosimului.

Intrebare: Treaba noastra este sa revelam inclinatia rea. Insa, ce facem daca o revelam, insa nu putem scapa de ea? Cum putem corecta inclinatia rea ca de exmplu furtul sau inselaciunea?

Raspuns: In masura in care gasiti raul in voi insiva, aveti puterea de a-l corecta!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: