Întrebări despre mine însumi

235Întrebare: Să presupunem că explicați Studiul celor Zece  Sefirot, cum se face că vă amintiți constant despre ce să vorbiți?

Răspuns: Trăiește în mine! Este natura mea. Nu inventez nimic sau nu-mi amintesc ceva artificial. Sunt eu! Este ca și cum mă întrebați despre mine sau despre familia mea.

Trebuie doar să mă trezesc, să mă înveselesc și să beau o cafea. Apoi sistemele mele se trezesc, ca atunci când porniți computerul de exemplu. În primul rând lămpile se încălzesc etc. După aceea nu contează ce întrebare pui, am un răspuns.

De ce nu mă pregătesc pentru lecții? Pentru că nu mă interesează care este subiectul. Mă întrebi despre modul în care sunt aranjat în interior. Tu spui: „Ce este Aba ve Ima, cum se ridică sau coboară ZON, sau se întâmplă ceva cu aceste lumi sau acele lumi?” Dar acestea sunt toate sentimentele interioare ale unei persoane. La urma urmei, acest lucru nu există în afara unei persoane, ci mai degrabă în interiorul ei. Acesta este motivul pentru care mă întrebați de fapt ce simt, este genul de întrebare.

Comentariu: Este atât de neînțeles! Să presupunem că atunci când oamenii studiază pentru a deveni profesori, ei studiază mai întâi sistemul și cum funcționează totul.

Răspunsul meu: Este pentru că ei învață doar mecanic – există un astfel de sistem și astfel de lumi. Întrebați-i unde există aceste lumi – undeva acolo, într-o altă dimensiune, într-o altă zonă.

Dar ele există în mine! Aceste lumi nu există nicăieri, doar în interiorul unei persoane. În „Introducerea la Prefața Înțelepciunii Cabala”, Baal HaSulam scrie că toate lumile sunt în interiorul unei persoane.

Întrebare: S-au scris atât de multe cărți despre asta! Cum reușiţi să daţi comentarii diferite pentru diferite stări?

Răspuns: Am toate acestea depozitate în interior. Când mă întrebaţi ceva, sap în mine și vă dau informațiile, ca dintr-un depozit.

Cabala nu este doar o știință pe care am studiat-o. Toate aceste definiții, senzații, niveluri, stări și fenomene există în mine și doar vă vorbesc despre ele. Prin urmare, nu-mi este deloc greu.

KabTV „Am primit un apel. Cum cunoști Cabala?”11/12/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed