Întrebări despre munca spirituală—35

258Întrebare: Se spune că dacă o persoană dezvăluie măsura urii în ea însăşi, atunci nu este condusă din abatere în abatere și astfel intră în iubire pentru Creator. Este posibil, dezvăluind răul din noi înșine, să evităm coborârile pe calea noastră?

Răspuns: Nu, este imposibil. În orice caz, vor exista coborâri, iar o persoană ar trebui să fie pregătită pentru ele. Trebuie să înțeleagă că coborârile sunt cele care îl conduc la o ascensiune.

Întrebare: Pentru a dezvălui iubirea și binele, trebuie să dezvăluim toată ura și răul. Ce ne ajută să echilibrăm corect acest lucru, astfel încât răul să nu iasă la iveală, ci să rămână exclusiv în munca noastră interioară?

Răspuns: Principalul lucru este să fim în conexiune între noi și să încercăm să dezvăluim influența Creatorului asupra noastră. Atunci vom înțelege ce vrea El de la noi.

Întrebare: Ce există în inima de piatră care este corectat doar în ultimul loc și necesită frângere?

Răspuns: La urma urmei, este de piatră, de aceea trebuie spart.

Întrebare: În măsura în care ne anulăm egoismul, dobândim mai multă putere de la Creator și mergem mai adânc în autocunoaștere. Este aceasta o reînnoire a conexiunii?

Răspuns: În acest fel primim noi calități de la Creator în locul acelor calități egoiste pe care le aveam și de care vrem să scăpăm.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/11/23, Scrierile lui Baal HaSulam „O transgresiune nu stinge o Mitzva”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: