Intrebari despre pedeapsa si mandrie

Intrebare: Pare sa fie un paradox: este scris ca “Nu exista nimeni in afara de EL”, ceea ce inseamna ca,  Creatorul este sursa a tot. Dar atunci, cum ma port eu cu o persoana care incearca sa ma raneasca?

Raspuns: Este  scris, de asemenea: “ Creatorul iti trimite binele prin intermediul persoanelor bune si te pedepseste prin intermediul celor rele”. Deci, aceia care comit fapte rele ar trebui sa fie pedepsiti nu pentru ca au facut ceva rau, ci pentru faptul ca au meritat sa devina aceia prin care Creatorul a canalizat raul in lumea noastra. Rezulta ca pedeapsa nu este cu adevarat pedeapsa, ci corectia persoanei si a lumii.

Intrebare: In unul din interviuri, ai spus unui jurnalist ca nu te consideri un profesor si ca nu iti pasa de ce spun altii despre tine. De ce ai spus asta? In cele din urma, asta arunca o umbra asupra Cabalei.

Raspuns: Criticismul este foarte sanatos, deoarece este un remediu preventiv impotriva mindriei. Este deasemeni scris: “Creatorul constringe o persoana pe care El o favorizeaza”. Mai mult, El trimite distrugatori si acuzatori impotriva acelei persoane, cu scopul de a o ajuta sa-si infringa mindria si egoismul. Pe linga toate acestea, ca si in actiunile impotriva Klipot cum ar fi “Maim Achronim,” “Seir le Azazel,” si altele, este o obligatie de a arunca “oasele la ciini”. Adevarata propagare va beneficia de acesta,chiar si mai mult.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: