Intrebari despre puisori, religii si Cabala

Intrebare: Se resupune ca exista o mare Mitzva in conformitate cu comentariile daca cineva ia un pui din cuib atunci cand mama nu este acolo. Am cercetat ceva mai mult subiectul, si comentariile spun ca acest lucru are loc pentru ca, atunci cand mama se intoarce la cuib si nu isi gaseste puiul, ea striga Ha Kadosh Baruch Hu, si acesta atrage atributul milei (Rahamim) in intreaga lume.

Ce inseamna asta in Cabala? Pe peretele casei mele exista un cuib in care sunt pui, si noi vedem cum mama si tatal se straduiesc sa isi hraneasca puii. Eu nu indraznesc sa ii ating.

Raspuns: Nici nu trebuie!!! Toate acestea sunt hotarate la nivelul spiritual, si nu la cel material. Exista o imensa confuzie in respectarea poruncilor in lumea fizica; studiati Rambam.

Intrebare: Daca religia este pentru toti, de ce nu accepta ea oamenii care nu au orientari standard?

Raspuns: Oamenii creaza religii pe care le exploateaza. Prin urmare, religiile sunt prezentate si manipulate in functie de interes.

Intrebare: Am crescut ca un Crestin, si de trei ani studiez Cabala. Insa, acum cateva zile, un prieten care este evreu mi-a spus ca doar evreii pot studia Cabala, si ca este un  pacat pentru noi care nu suntem evrei sa o studiem, si acest lucru mi-a stricat dispozitia.

Insa, ma simt atat de confortabil studiind Cabala! Ea ma ajuta cu adevarat sa gasesc conexiunea cu Creatorul. Eu nu vreau sa renunt la a mai practica religia parintilor mei, care sunt Crestini.

Intrebarea mea este: Este posibil sa imi pastrez credinta in religia parintilor mei sau cel putin sa pastrez un anumit respect fata de aceasta, si totusi sa fiu capabil sa continui pe calea Cabalei?

Raspuns: Te rog sa continui si sa spui prietenilor tai evrei ca nu au inteles nimic din Iudaism.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: