Întrebări din blog, după Convenţie – partea 2

Întrebare: La Convenţia recentă, a fost o prezenţă puternică a părţii feminine din Kli. Ele au pus numeroase întrebări şi ceea ce am auzit şi am simţit în ele a fost faptul că partea masculină nu depune suficient efort şi că femeile doresc să primească ele însele Lumina care Reformează.

Vorbesc despre toate femeile: cele care sunt măritate şi ale căror soţi studiază Cabala, cele care nu sunt încă măritate sau cele ale căror soţi nu studiază Cabala. De fapt, Lumina vine de la Creator, nici masculin nici feminin. Şi nu contează cine eşti, bărbat sau femeie, contează realizarea.

Nu este aşa că, multe femei (şi bărbaţi deoarece fiecare are o parte feminină, care este singura cu care lucrăm) ar folosi-o ca ghid pentru acţiune? Ne-ar diviza, nu-i aşa? De ce atunci trebuie să fim căsătoriţi, bărbaţi şi femei? Sau răspunsurile sunt numai pentru femeile ale căror bărbaţi nu studiază Cabala încă?

Răspuns: O persoană se căsătoreşte nu pentru a primi Lumina de la soţia sa, ci pentru a se pune în situaţia cea mai benefică pentru avansarea spirituală. Asta este ceea ce ne sfătuiesc Cabaliştii şi un bărbat care ignoră asta se lipseşte de oportunitatea de a avansa. El credă că poate justifica logic şi dovedi ceea ce un grad spiritual mai înalt îi spune.

Recomandare Cabaliştilor este Segula, o poţiune magică care trebuie luată. Bărbaţi sunt obligaţi să se căsătorească; femeile nu sunt. Iar munca spirituală rămâne muncă spirituală pentru ambii. Există un Kli mondial, partea sa feminină şi masculină, fiecare trebuie să muncească de dragul unificării şi aspiraţiei către Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed