Întrebări referitoare la prietenii cuiva, ecran, limbajul meu

Întrebare: După ce am citit ziarul “The Influence Of The Environment On Decisions And Memory” mă întreb dacă conceptele de integritate individuală şi temenul existenţial al vieţii autentice intră în această ecuaţie. Dacă tu nu eşti sigur (suntem?) de adevărul percepţiei memoriei, cum ai putea fi capabil să determini că ai făcut o evaluare corectă în alegerea prietenilor în cadrul dinamicii sociale? Cu siguranţă că nu pot limita întâlnirile mele la cele cu prietenii întâlniţi la seminarul de Cabala? Ce fac cu relaţiile cu oamenii întâlniţi în viaţa de zi cu zi în experienţa mea de viaţă în curs de desfăşurare?

Răspuns: Dezvoltând spiritualitatea, ne distanţăm de oricine nu este implicat în asta. Raportat la legea echivalenţei de formă, ei încetează să-ţi mai fie prieteni.

Întrebare: Care este diferenţa între ecran (masah) şi intenţie?

Raspuns: Ecranul este adevărata muncă cu intenţia.

Întrebare: Trebuie să ne alegem cuvintele cu grijă. „Cred că TU ar trebui să faci asta” nu este acelaşi lucru cu „ne-ar fi tuturor mai bine dacă am face asta”. Trebuie să fim foarte atenţi cu specificarea celui care a dat informaţia fiindcă îi face pe oameni să simtă că le vorbeşti de sus uneori. Când spui oamenilor „tu nu ai ajuns încă, o să stii când o să ajungi”, îi faci pe oameni să se simtă rău, ca un om care ştie mai multe. Asta crează resentimente.

Răspuns: Ai dreptate, dar eu sunt profesorul şi acesta este limbajul meu pentru aceia care vor să înveţe.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: