Întregul nu cunoaşte devieri

Întrebare: În “Introducere la Studiul celor zece Sefirot“, Baal HaSulam spune că fiecare persoană va trece prin stările spirituale. Asta priveşte doar oamenii cu „un punct în inimă” sau de fapt pe toată lumea.

Răspuns: Toată lumea trebuie să atingă sfârştiul corecţiei, Gmar Tikkun, toată lumea! Întrebarea este când? În ce ordine? Şi cine şi înaintea cui?

Se spune: „Mă vor cunoaşte toţi, de la cel mic la cel mare.” şi „Casa mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate naţiunile.” Se poate ca o anumită dorinţă de a primi să rămână necorectată? Poate veni sfârşitul general şi absolut al corecţiei lui Malchut de Ein Sof?

Întreaga diferenţă se află în participarea noastră. Sunt aceia care trag umanitatea după ei, numiţi un sfert de… este la fel ca şi cu Moise în timpul exilului din Egipt, care, conform sfatului lui Jethro, a împărţit oamenii în zeci, sute, mii, etc., pentru a-i direcţiona către corecţie.

Un african care trăieşte în savana va primi şi el corecţia, dacă nu acum, o va primi peste alte câteva reîncarnări. Şi el va trebui să treacă prin toate stările spirituale. În imaginaţia ta el vânează o antilopă acum, dar dacă te uiţi la el în mod diferit, vei vedea că este un vas spiritual care trece prin anumite stări, pe drumul către corecţii mai serioase, care se simt conştient; nu ai vedea o imagine corporală şi dorinţa de a primi. Chiar acum este în procesul de corectarea şi se reîncarnează, dar o face în mod inconştient.

Acest proces include pe toată lumea, dar fiecare la timpul lui. De aceea, noi nu criticăm pe nimeni. Omul însuşi determină modul în care simte lumea şi cooperearea sa cu alţii. Suntem toţi diferiţi şi fiecare are propria porţie, propria combinaţie de scântei, Lumina şi dorinţă.

Întrebare: Poate lua cineva parte în mod activ la proces?

Răspuns: Chiar şi o acţiune mică este suficientă pentru ca cineva să îşi exprime activitatea. Imaginează-ţi ca te-ai născut un prinţ şi te aşteaptă o mare misiune. Pentru a o îndeplini, eşti educat şi instruit, dar tu îţi faci misiunea numai în procent de 80%, în timp ce un spălător obişnuit de cămile investeşte 100% din internalitatea lui. De aceea, un spălător de cămile va atinge sfârşitul corecţiei, se va ridica la nivelul de drept, va primi şi va simţii totul, în timp ce tu va trebui să munceşti, cu toate că vorbind în termeni spirituali, corecţia ta este mult mai mare decât a lui.

Fiecare dintre noi este măsurat conform dorinţei de a primi şi în ea i se determină nivelul. Scara spirituală este în vasele noastre spirituale.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/29/12, “Introducere la studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: