Întregul univers este pe o singură axă

Întrebare: Spiritualitatea se bazează pe dăruire. Pentru a intra în lumea spirituală, pe ce bază ne construim munca când suntem în perioada de pregătire?

Răspuns: Există o instrucţiune: Israel, ascultă! Asta este, o persoană trebuie să se direcţioneze către „ Creatorul este singura forţă deasupra noastră, Creatorul este Unul” („Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este Unul”, cuvintele unei rugăciuni).

Să presupunem că îmi spun: Ascultă, Creatorul este forţa superioară de deasupra ta, El este unul. Aceasta îmi determină direcţia care mă va duce la Sursă, la revelaţie, adeziune şi unitate. Aceasta este fundaţia pe care este construită munca noastră, axa pe care trebuie să merg. Acum, trebuie să atasez acestei axe toate mijloacele disponibile pe care le am, pentru a realiza acest principiu.

Eu şi Creatorul suntem capetele opuse ale unei singure linii. Iar eu mă apropii de El prin mijloacele pe care le am la dispoziţie: conectez Israel, Tora şi Creatorul într-un singur întreg.

Tora este tot ceea ce poţi să îţi imaginezi; tot ceea ce există, cu excepţia dorinţei iniţiale a creaturii, aşa cum este spus: Am creat înclinaţia rea şi am creat Tora ca mirodenie. Iar eu trebuie să conectez toate acestea într-o singură direcţie.

Îmi lipseşte apropierea de Creator; scopul meu este adeziunea cu El. Nu ştiu ce înseamnă asta mai exact în termeni ai dorinţelor, gândurilor, deciziilor şi concluziei acestui întreg drum. Dar eu, precum şi scopul şi mijloacele folosite pentru a obţine acest scop, existăm, iar eu trebuie să organizez şi să folosesc toate acestea în mod corect. Iar în ceea ce priveşte destinaţia, rezultatul, este unul! Totul este inclus în acest concept al unui singur Întreg.

De-a lungul drumului, obţinem diferite forme ale minţii, diferite gânduri şi acţiuni –  absolut totul se schimbă într-o persoană. Lumina face o revoluţie în ea şi crează o nouă fiinţă umană.

Acum, nu ne putem imagina asta. Dar în fiecare stare, la fiecare etapa, ar trebuie să te străduieşti să faci ceea ce eşti capabil şi trebuie să faci acum, la acest nivel. Iar apoi, va reieşi că totul acţionează într-o singură direcţie. Asta include căutarea ta şi în special lupta ta cu obstacolele, atunci când încerci cu greu să le discerni şi să vezi cum lucrează egoismul tău, aruncându-te de pe drum, de la gândul că Nu există nimeni în afară de El.

Trebuie să verifici, cu atenţie, tot timpul: Sunt în pace şi în înţelegere cu forţa superioară în tot ceea ce fac? Este întregul univers împărţit acum, în gândurile şi sentimentele mele, în două sau chiar trei părţi, ca şi cum ar fi Creatorul, restul creaţiei împreună cu variate motive şi eu însumi?

Cineva mă deranjează, îmi pune tot felul de obstacole, îmi produce probleme – asta înseamnă că eu nu conectez această întreagă lume cu Creatorul şi că recunosc idoli, alţi dumnezei. Într-adevăr, cum ar putea exista alte motive pentru starea mea dacă nu există decât o singură forţă care acţionează în univers?

Trebuie să verific cum reacţionez la toate aceste motive, la fiecare persoană, duşman sau prieten şi la fiecare problemă: Le percep ca existând separat sau le combin şi văd în spatele lor pe Creator care face toate această şaradă, astfel încât prin conectarea lor împreună şi atribuirea lor Lui, să ajung la principiul că nu există nimeni în afară de El?

Este o muncă serioasă, iar dacă o persoană este sensibilă şi îşi analizează stările cu grijă, avansează corect şi rapid.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 7/7/2011, Shamati 15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: