Intregul Univers provine de la o scanteie a Energiei Superioare

O intrebare primita: In prezent, teoria Big Bang este cea mai credibila explicatie pe care fizica o are despre cum a fost universul creat. Ce are Kabbalah de spus despre asta?

Raspunsul meu: In trecut, noi am invatat ca universul este infinit si etern. Astazi, totusi, aceasta pare o naivitate si nu este un raspuns complet, cum poate, totusi,  cineva care nu a atins aceste concepte sa vorbeasca despre ele?

Kabbalah poate accepta afirmatia cum ca universul a aparut ca un rezultat al unei explozii, sau de bresa creata de Energia Superioara in lumea noastra, cel mai scazut nivel de creatie. Acea scanteie de Energie Superioara a nascut intreaga materie, energie si informatie din lumea noastra, care apoi a continuat sa se dezvolte.

In stiinta Kabbalei noi invatam despre cum o scanteie de Grad Superior ajunge la un nivel inferior. Acesta se numeste un act de creatie, sau aparitia existentei de nicaieri. Acesta este modul in care urmeazasa apara nivelul inferior .

Si asa s-a nascut si universul nostru – cea mai de jos dintre lumi – in existenta. Totusi, noi nu suntem capabili sa intelegem cum doar o scanteie de Energie Superioara poate sa creeze tot. Oamenii sunt capabili sa “ghiceasca” ca  asta s-a intamplat pentru ca aceasta idee a venit la ei “de la Dumnezeu” sau “de Sus”,  chiar daca aceasta este contrar ratiunii si ipotezelor noastre. E la fel de “ridicol” ca si ideea ca universul este infinit si etern. Noi pur si simplu afirmam ceea ce faptele ne indeamna sa concluzionam

Cabala este de acord cu teoria de mai sus, desi stiinta vede asta ca un paradox.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed