Introducere în Cabala

Întrebare: Studierea înţelepciunii Cabala schimbă omul într-o persoană leneşă, super-egoistă, care tânjeşte numai pentru implicarea în spiritualitate şi nu are nicio dorinţă pentru muncă în lumea fizică ?

Răspuns: Atunci când cineva ajunge la înţelepciunea Cabala, aceasta îi trage şi împinge inima atât de mult încât nu se mai poate implica în altceva.

Am descoperit înţelepciunea Cabala când eram managerul unei clinici dentare care avea 11 doctori angajaţi, precum şi un staff tehnic. A devenit foarte greu să mai îmi conduc afacerea, pentru că deodată eram scufundat într-un domeniu care deschidea în faţa mea o nouă lume. Chiar dacă nu îmi era nimic clar legat de înţelepciunea Cabala, acest „gol”, acest „vid” strălucea şi m-a atras.

Omul începe să descopere cum a fost creată această lume, de unde au apărut în ea legile, care sunt rezultatele lor şi ce se întâmplă cu el. Tot ceea ce revelează omului înţelepciunea Cabala este cu adevărat uimitor. Mai mult, este revelat într-o formă concretă şi foarte clară.

Omul obţine o vedere absolut precisă a lumii, pe care nicio ştiinţă nu o poate furniza. Tot restul iese din mintea lui şi devine complet neimportant, inclusiv această lume. În general, primele luni de familiarizare cu înţelepciunea Cabala trec ca o „ceaţă prielnică”. După ce această ceaţă se disipă gradual, începe o sobrietate graduală. Omul începe cumva să îşi găsească locul.

Înseamnă că prima familiarizare cu înţelepciunea Cabala îl uimeşte şi îl induce în confuzie pe om, pentru că îi apare o următoare sferă mai externă, relativ la lumea noastră. După aceea, începe să se obişnuiască, chiar dacă asta durează un timp mai lung. Întâlnirea cu lumea superioară îl şochează pe om, nu mai puţin ca introducerea iniţială în înţelepciunea Cabala.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 10.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: