Întunericul va străluci ca lumina

Întrebare: Creatorul este numit Bore (vino și vezi). Ce semnifică ”vino și vezi”? Ce dorește El ca noi să vedem?

Răspuns: Când eram student, l-am întrebat, de asemenea, pe Rabash: ”Ce vede o persoană atunci când atinge lumea spirituală?” El a răspuns că, dacă ar trebui să adune întreaga plăcere pe care omenirea a cunoscut-o în timpul existenței sale într-o singură plăcere enormă, aceasta nu va fi decât o mică strălucire, o mică scânteie, comparată cu plăcerea care există la primul grad spiritual.

Imaginați-vă că vă bucurați ca întreaga omenire în toate generațiile! Ar fi un fel de plăcere pe care nu am putea să o menținem! De aceea, atunci când atingem lumea spirituală,dorința noastră dobândește o intenție de dragul de a dărui și devenim capabili să menținem plăcerea care este de un miliard de ori mai mare decât plăcerea acestei lumi.

De unde vine această plăcere? Pentru a transmite senzațiile mele, nu am putut găsi cuvinte mai bune decât ”armonie” sau ”echilibru” sau ”uniunea proprietăților și proceselor opuse”. Asta ne dă sentimentul perfecțiunii, cea mai mare plăcere.

Este scris:” Nu există mai mare bucurie decât rezoluția îndoielilor”. Este exact ceea ce noi resimțim. Toate lucrurile considerate ca fiind opuse în lumea noastră încep a se conecta și a se completa unele cu altele în lumea spirituală pentru că unul nu poate exista fără celălalt, ca întunericul și lumina.

În acest mod, dorința de a primi plăcere și Lumina încep a se completa reciproc și a lucra împreună prin ecran.

Așa cum este scris: ”Chiar și întunericul nu va ascunde [nimic] de Tine, și noaptea va străluci ca ziua, ca și cum întunericul era lumină”. Înainte de intrarea în lumea spirituală, resimțim un mare întuneric care brusc, începe să strălucească precum lumina, și este prima mică senzație care vine de la această întâlnire.

Totuși, vom vedea treptat cum toate problemele și suferințele, eșecurile și faptele rele încep, brusc, să ne aducă satisfacție și înțelegere privind necesitatea și scopul lor.

Extras din conferința ”Cabala pentru națiune”, 21.11.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: