Invata sa traiesti in echilibru cu Natura

Intrebare: Ce este natura si ce inseamna sa fii in echilibru cu ea?

Raspuns: Noi existam in natura. Un urias numar de parametri ne influenteaza, cum e temperatura, presiunea, vibratiile diverse, tot felul de unde, radioactivitate si altele. Noi trebuie sa existam in echilibru cu toate aceste fenomene naturale.

Aceasta este legea fizica: un corp care se afla in stare de echilibru cu mediul sau este in cea mai confortabila stare. Daca temperatura, presiunea sau alti parametri cresc, chiar si numai putin, ma simt rau. Daca scad putin, iar ma simt rau.

Acesta este felul in care sunt creat in aceasta natura: pot exista in natura intre granite clare si intre aceste granite trebuie sa ma aduc in echilibru cu natura inconjuratoare. De aceea, iarna am nevoie de haina calduroasa, ca sa fie in echilibru cu natura si vara, invers si tot asa.

Asta tine de partea pe care o putem vedea, insa exista si o parte a naturii pe care nu o putem vedea. Ea consta in legile dorintelor, legile evolutiei noastre prin dorinte, asta este, legile morale. Omul trebuie sa se conformeze si acestora, sa fie in echilibru cu ele.

Noi nu cunoastem aceste legi. Noi credem ca suntem tare buni in aceasta lume daca facem donatii, ajutam saracii, nu deranjam pe nimeni, platim taxe, ajutam doamne batrane sa traverseze strada, sau orice va mai imaginati. Nu e asta destul?

Nu numai ca nu este suficient, nici nu conteaza pentru ceva, deloc, deoarece fac doar ce cred si ce inteleg cu mintea mea egoista. Ca sa fac ceea ce e nevoie, trebuie sa studiez natura insasi si sa aspir sa fiu similar cu ea.

Aceasta lege a similitudinii este unica lege careia trebuie sa ma supun. Zilnic ma schimb, ma maturizez si devin altcineva. Inseamna ca, zilnic, tot timpul, trebuie sa corectez si sa ajustez echilibrul meu cu natura.

Ca sa se termine asta, trebuie, mai intai, sa invatam cerintele pe care natura, sau Creatorul (nu conteaza cum spunem) ni le prezinta, masura in care ne conformam acestor cerinte si felul in care obtinem echilibrul. Despre asta vorbeste intelepciunea Cabalei: ce este natura inconjuratoare, ce suntem noi, in ce sens nu corespundem cu natura, pe baza caror parametri si cum putem ajunge la echilibrul cu acestia. La asta se refera intreaga intelepciune.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: