Învățând despre viață

Comentariu: Ai spus ca in curand robotii vor inlocui omul. Declinul pretului energiei conduce catre faptul ca in curand fiecare obiect va valora in functie de costul energiei pentru a-l produce, fiind astfel lipsit de valoare, robotii devenind de asemenea ieftini.

In plus, robotii ne oferea mult timp liber si nu vom avea altceva de facut decat sa studiem cum sa fim oameni si sa imbunatatim chiar tehnoligiile care ne ofera si mai mult timp liber. Tineretul american primeste in prezent din ce in ce mai multa educatie pentru ca nu isi gaseste o slujba, iar educatia le ofera un cadru, un progres, o perspectiva pentru care sa traiasca.

Tendinta despre care vorbesti, conforma careia umanitatea va incepe sa studieze cum sa fie oameni, a inceput deja.

Raspunsul meu: Nu discutam despre studii doar de dragul de a face roboti si cumputere mai performante. Dorim sa invatam lumea sa inteleaga pentru ce traieste, de ce omul evolueaza si incotro ne duce evolutia, de ce suferim asemenea transformari si ce trebuie sa atingem in viitor.

Trebuie sa intelegem asta si sa privim intregul proces de sus, dintr-o perspectiva inalta, nu prin noi insine, sa obtinem un echilibru in societate acum si nu prin incercari sau esecuri, asa cum am facut in trecut prin suferinte, revolutii sau razboaie. Putem folosi toate acestea ca un exemplu pentru a ajunge la solutia corecta.

Comentariu: Umanitatea poate atinge asta de una singura. Cabalistii nu trebuie neaparat sa ii ghideze.

Raspunsul meu: Nu, daca umanitatea parcurge calea naturala, va fi o cale plina de suferinta teribila inca odata. Care este sensul inventarii masinilor sofisticate de inlocuire a persoanelor? Ce efect va avea asta asupra milionelor de oameni?

Comentariu: Isi vor petrece timpul sa studieze in continuare structura lumii, a geografiei, istoriei, ce poate fi rau in asta? Este mai bine decat sa stai acasa sau sa demonstrezi si sa devii salbatic pe strazi.

Raspunsul meu: Este fara sens. Sa presupunem ca fortam milioane de oameni sa studieze; ce se va intampla cu ei in viitor? O persoana nu se poate angaja in ceva care este lipsit de sens sau nu este din dorinta. La urma urmei, nu ii foloseste la nimic persoanei. Trebuie sa vedem un rezultat, o recompensa cumva. Asemenea studii nu aduc nici un castig.

Intrebare: Ce castiga daca vad sau studiaza scopul vietii si calitatea de a fi om?

Raspuns: Vor sti ca fac asta pentru a urca la nivelul urmator al existentei si vor incepe sa simta ca exista intr-o realitate diferita. Trebuie invatati sa faca asta.

Intrebare: Iar daca nu au dorinta pentru asta?

Raspuns: Putem sa ne dezvoltam treptat, pentru că mugurele acestei dorinte se afla in fiecare, dar in unii este adanc ascuns, in timp ce in altii este la suprafata. Putem sa  trezim aceasta scanteie numita “scanteia Creatorului” deoarece suferinta care sta in faptul de a nu sti destinul cuiva si faptul ca totul duce la un final si ca pe toti ne asteapta moartea exista in noi toti. Doar suprimam aceasta intrebare. Si, defapt, nu trebuie sa suprimam nimic, din contra trebuie sa stimulam speranta si progresul si sa alegem viata peste moarte. Oferim astfel viata.

Fiecare individ are un element intern care ii permite sa inteleaga adevarul, eternul si ceea ce este viata perfecta sau moartea inevitabila.

Din emisiunea de pe Kab TV “Stiri Michael Laitman” 12/14/16

 

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed