Invatind sa traim sub Soarele Cald

Intrebare: Ce solutie poti oferi unei persoane care este un observator neutru? Nu i s-ar parea totul ca fiind doar o filozofie?

Raspuns: Cabalistii vorbesc despre o forta ce exista in natura, si putem invita influenta sa pozitiva asupra noastra daca dorim sa devenim ca ea. Nu putem schimba aceasta forta, dar trebuie sa ne facem ordine in case. Este la fel ca si cu lumina solara. Pot sta in umbra, sau pot urca pe acoperis si sa ma imbaiez in razele de soare. Soarele nu se schimba; sint doar eu acela care ma schimb, dorind sa primesc mai multa lumina de la acesta.

Este exact aceeasi forta in natura, si intelepciunea Cabalei ne poate invata cum sa o primim. Cabala este o stiinta. Fiti isteti, invatati cum sa folositi puterea Luminii si aceasta o sa va dezvolte in modul corect.

Nu vorbim despre lucruri artificiale sau despre fantezii, ci doar despre modul in care trebuie sa ne organizam pe noi si relatiile dintre noi, „reteaua” comuna care sa „prinda” forta existenta in natura si sa profite de ea. In loc sa va acordati la „lumina solara” cu spatele sau intr-o parte, intorceti-va cu fata la aceasta. Cu alte cuvinte, atingeti echivalenta de forma cu ea.

Asta este ceea ce spune intelepciunea Cabalei. Ea ii spune persoanei: Esti fortat sa evoluezi, indiferent ca vrei asta sau nu. Totusi, daca vrei sa te dezvolti intr-un mod bun si placut, atunci cunoaste forta ce te afecteaza si te dezvolta. Daca ii intorci spatele, ea te dezvolta prin intermediul suferintei, deoarece ii simti efectele ca si lovituri care te imping de la spate. Daca stati „alaturi” de ea, ea variaza, citeodata in bine, citeodata in rau. Totusi, daca va intoarceti cu fata la ea, va veti dezvolta intr-un mod blind si fericit.

Asta este tot ceea ce facem. Vrem doar sa descoperim influenta pozitiva a acestei forte asupra noastra. Ea ne influenteaza si ne dezvolta chiar si acum. Este un fapt de necontestat ca starile noastre se schimba. Putem totusi sa facem viata sa stea? Nu, in fiecare moment intilnim o noua situatie, si acest proces nu depinde de noi.

Totusi, este o stiinta care spune: „Priviti la tendinta existenta. Nu trebuie sa „reinventati roata”. Vedeti ca sintem toti conectati, dar conexiunea dintre noi nu este buna. Distrugem natura din ce in ce mai mult. Asa incit, haideti sa ne conectam in modul corect si sa inversam tendinta.”

Daca toate problemele noastre sint cauzate de conexiunea gresita dintre noi, haideti sa ne gindim cum sa ne conectam adecvat. Cabala pur si simplu ne dezvaluie cu claritate, legea naturala a similaritatii atributelor. „Creator” inseamna Natura.
Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/29/10, “Intelepciunea Cabalei si Filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: