Invidia și demnitatea ridica lenea de pe canapea

Întrebare: Cum putem clarifica din ce în ce mai precis dorința noastră de conexiune cu grupul?

Răspuns: Dorința in sine nu va fi clarificată, decât prin efortul meu. Trebuie  în mod constant să mă aplec şi să ma uit sub picioarele mele, încercând să găsesc dorințe suplimentare, deficiențe și probleme. Acesta este un proces neplăcut, incomod, pentru că este îndreptat împotriva ego-ului meu.

Omul esteconstruit din punct de vedere fiziologic astfel încât să tânjească în mod egoist spre confort și împlinire. Hormonii care cauzeaza bucuria se răspândesc prin corp în timp ce ma întind pe canapea, măuit la unele filme prostești, dar plăcute și  mănânc ceva dulce și gustos. În această stare,  există o  emisie maximă a hormonului fericirii.

Dacă noi însă căutăm posibilități pentru avansarea pe calea Achishena (o voi grăbi), trebuie să fim într-o stare complet opusă. Nu pot sta culcat, ci trebuie să lucrez, să găsesc și să îndrept deficiențele suplimentare. Trebuie să  clarific ce îmi lipsește. Să caut în mod constant deficiențele, așa cum caut lucruri neplăcute, în asta constă munca.

Cum pot face aceasta muncă mai ușoara pentru mine și să nu fug de ea? La urma urmei, corpul ii va rezista întotdeauna, și deci trebuie să merg împreună cu grupul. Dacă îmi asum obligați într-un grup și lucrăm împreună, eu pot într-un fel să lupt împotriva mea și chiar fac acest lucru. În caz contrar, nu pot.

Deci, dacă doriți să reduceți timpul și sa-l faceți mai util și mai benefic, avansând ușor și plăcut, va trebui sa puneți și să vă obligați corpul sa lucreze din greu și într-un mod neplăcut în loc sa stați culcat pe canapea și sa va bucurați de lene. Puteți face acest lucru jucându-vă cu sentimentele  naturale de rușine, invidie și onoare, ceea ce înseamnă că utilizați stimulentele inerente în om și nu în nivelul animal.

Un animal se află pe canapea, dar pentru a se conecta cu alții, are nevoie de motive umane, nu bestiale, adică: invidie, poftă și onoare, care mă provoacă să sar de pe canapea. Noi trebuie să organizăm grupul într-un astfel de sistem. Și dacă  nu, noi pur și simplu pierdem timp pentru nimic,  nu realizăm și nu câștigăm nimic.

Noi trebuie să fim într-un fel legaţi de viața grupului mondial. În cazul în care nu există niciun grup local, atunci cel puțin să ne contactați și să vă asumați unele sarcini. Fii conectat la departamentul pe care il avem aici. În caz contrar, nici nu vei observa cum corpul tău bestial întotdeauna te va atrage spre ceva comod și ușor. Întotdeauna vei fi satisfăcut și  va părea că totul este în regulă cu tine, dar avansarea va fi zero.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: