Iranul, evreii şi bomba atomică

294.2La știri (Israel National News): „Ministerul de Externe iranian a atenţionat sâmbătă despre stabilirea unei alianțe comune de apărare între Israel și statele arabe ca răspuns la atacurile UAV ale Iranului și a anunțat că mișcarea nu va face decât să exacerbeze instabilitatea în regiune. „Acesta va fi un catalizator al tensiunii și al diviziunii” a spus un purtător de cuvânt al ministerului. …

„Un nou raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a arătat că Iranul își mărește rata de îmbogățire a uraniului cu ajutorul mașinilor avansate instalate într-un complex subteran. Potrivit Reuters, diplomații occidentali au fost deja avertizați că aceste mașini vor permite Iranului să construiască un focos nuclear mai rapid decât înainte.”

Întrebare: Iranul are mare succes în a șantaja pe toată lumea. Israelul este principala țintă a Iranului. Care trebuie să fie acțiunile noastre, ne puteți spune?

Răspuns: Acțiunile noastre sunt să ne gândim la propria noastră securitate, la legăturile cu țările vecine și să întărim toate acestea. Dar în principiu, aceasta este politica Iranului. Toate armele ei, toate conversațiile sale merg doar la politică. În caz contrar, nu se va simți ca țara principală a lumii. Și nu va merge dincolo de a vorbi, pentru că va pierde.

Întrebare:: Credeţi că totul este cântărit atât de rațional?

Răspuns: Cântărește foarte mult! Iranienii sunt foarte inteligenți, precauți și echilibrați. Prin urmare, sunt calmi în acest sens. Vă vor enerva din toate părțile, vă vor face rău, dar ei înșiși nu vor ataca. Este necesar să te comporți cu ei în așa fel încât să-i lași la acest nivel și nu mai mult. Dar ei singuri nu vor face mai mult.

Nu poți distruge nimic. Lumea este aranjată în așa fel încât, dacă vrei să faci binele, să distrugi răul, trebuie să o faci numai în conformitate cu legea superioară a naturii.

Depinde de atitudinea noastră evreiască față de lume, față de noi înșine și față de Creator. Ar trebui să ne gândim corect cum să echilibrăm lumea, astfel încât Creatorul să se manifeste în tot ce este în ea; ca să fie cât mai puțin rău, cât mai mult bine și ne străduim ca binele să triumfe. Și în acest fel vom face tot posibilul pentru a-l dezvălui pe Creator în această lume.

Întrebare: Cum poți face să triumfe binele fără a distruge răul?

Răspuns: Nu putem distruge nimic – nici răul, nici binele. Le putem lega împreună doar în așa fel încât binele să acopere întotdeauna răul. Și răul va crește și binele va crește și mai mult deasupra lui.

Întrebare:: Cum răspundem la această acumulare de rău, la această ură față de noi și la armele nucleare?

Răspuns: Toate acestea sunt astfel încât să creștem în bunătate și să dezvoltăm bunăvoinţa.

„Binele” este iubirea pentru aproape, conexiunea dintre noi, în primul rând între noi în Israel, apoi între noi în toată lumea și apoi îcu întreaga lume.

Dacă suntem conectați prin legături bune sau „iubeşte-ți aproapele ca pe tine însuți” în Israel, atunci prin aceasta afectăm întreaga lume. Națiunile lumii ne vor vedea așa și vor dori să fie ca noi.

Aceasta este legea naturii! Dacă ne tratăm unii pe alții corect, atunci pornind automat de la aceasta, națiunile lumii vor simți că suntem plini de bunătate unul față de celălalt și de asemenea față de ei. Va funcționa pentru toată lumea.

Adică începe să învăluie întreaga lume căldura pe care o generăm aici și pe care o trimitem altora,.

Întrebare: Încă numiți această națiune ca fiind în esență miezul tuturor problemelor și chiar miezul tuturor?

Răspuns: Da.

Comentariu: Aceasta este ceea ce ne acuză ei, că suntem „poporul ales”. Ei simt că sunt oamenii aleși tot timpul. Am vorbit despre asta de mai multe ori, dar ei tot continuă. Văd în comentarii cum scriu: „Din nou evreii. Ei sunt, din nou”.

Răspunsul meu: Da, mormăie despre noi la fiecare al doilea cuvânt! Deci de unde vine asta? De ce au asta în ei?

Întrebare: Atunci cum se face că acești 0,3%, al căror teren este exact același, care sunt doar ca un vârf de ac, sunt cumva mereu la știri?

Răspuns: Acesta este buricul pământului.

Întrebare: Credeţi că există o rădăcină spirituală aici?

Răspuns: Desigur! Așa stau lucrurile.

Și unde vedem asta? Vedem asta constant de-a lungul istoriei. Nu este nevoie să demonstrezi sau să filosofezi.

A fi ales, este să fii ales pentru a fi responsabil de corectarea lumii. Dacă evreii nu fac asta, atunci oamenii îi urăsc, îi bat și îi împing spre corectare.

Comentariu: Cum putem linişti Iranul?

Răspuns: Numai dacă ne unim între noi și arătăm lumii întregi metoda de conectare. Atunci ei se vor calma. Foarte simplu!

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 7/11/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed