Iubesc unul sau zece?

Întrebare: Este suficient să-ți iubești aproapele și să-ți satisfacă dorințele pentru a atinge obiectivul?

Răspuns: Este suficient dacă îi iubesc grupul de zece. A iubi aproapele este un concept egoist. Dar dacă mă alătur grupului de zece, încerc să mă conectez cu prietenii mei și să mă anulez în fața lor, dacă mă așez complet, astfel încât să încerc să mă apropii mai mult de ei, atunci îmi fac treaba.

Încep să simt conversația Creatorului cu mine, ceea ce El face în mine: crește ura, o înlătură, trece în mod constant prin proprietățile mele și în acest fel eu simt.

Întrebare: Suntem aranjați în așa fel încât să ne simțim încrezători doar atunci când tot ceea ce este în jurul nostru este logic și explicabil, atunci când presupusul este confirmat de real, când doritul coincide cu posibilul. Cum muncește omul în grupul dezee dacă acest lucru nu se întâmplă?

Răspuns: Trebuie să ne stabilim un scop clar pentru noi înșine, să privim cum ne putem conecta cu acesta și să avem multe discuții în grupul de zece despre aceasta și cum să ne unim în progresul spre țel. Fiecare se transformă într-o singură persoană, într-o singură imagine în obiectivul spre care progresează.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 29/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed