Iubește-l pe Învățător

766.4Întrebare: Cum sunt definiţi în sistemul spiritual profesorul și elevii săi? Cum caută să se găsească reciproc? Cu toții părem că avem un fel de chemare, o trezire.

Răspuns: Depinde de conexiunea noastră în sufletul comun, care se manifestă în această lume.

Ultima dată când am fost în Anglia, m-am întâlnit cu un profesor spiritual sufist. Era un om foarte bătrân, nici măcar nu se mai ridica din pat. Dar tot timpul, un tânăr John – un englez nativ de 30 până la 35 de ani, se ocupa de toate în jurul lui. S-a târât literalmente în genunchi în fața profesorului, l-a ajutat, s-a îngrijit de el.

Am vorbit cu acest sufist, care este foarte faimos în lumea arabă. El însuși este din Iran, dar a plecat de acolo la timp, pentru că sufiștii erau fost persecutați acolo.

I-am spus despre profesorul meu și că a murit recent. Când l-am întrebat dacă poate fi profesorul meu, el a răspuns foarte simplu: „Știi că trebuie să mă iubești”. Un răspuns foarte direct. Așa este, așa aleg ei. Adică, dacă începi să-l iubești pe profesor pentru ceea ce auzi, pentru ceea ce primești de la el, atunci ești student iar el este profesor, iar dacă nu, atunci nu.

Întrebare: Pentru nimic altceva? La urma urmei, mulți oameni caută un fel de patron, un fel de figură paternă.

Răspuns: Nu, atunci aceasta nu este spiritualitate.

Comentariu: Când cineva îți ascultă lecțiile, ești copleșit de o mare bucurie și încântare, un sentiment care umple, inspiră și reconfortează. Acesta este răspunsul corect? Nu poate fi comandat: fie există, fie nu.

Răspunsul meu: Acest lucru este corect. Totul depinde de deschiderea sufletului la elevul care aude ceea ce spune profesorul, iar sufletul său răspunde astfel.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă persoana nu răspunde, dar totuși dorește cu adevărat?

Răspuns: Înseamnă că el va răspunde în curând.

Din KabTv “Profesor-Student” 02.07.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: