Iubind Raportarea La Creator

Scrierile lui Rabash, „Maoz Tzur Yeshuati (Stânca mântuirii mele),” Articolul 13: … dar ce pot face cand omul vrea să slaveasca (Creatorul), dar inima lui este inchisa si se simte plin de deficiențe și nu poate deschide gura și spune un cântec de slava. Sfatul este de a lucra mai presus de ratiune și să spun că totul este „Hasadim ascuns,” ceea ce înseamnă că ar trebui să spun că totul este Hesed, dar că acest lucru este ascuns pentru omul in cauza, pentru că el nu este capabil de a vedea bine și de a fi incantat de ceea ce Creatorul a pregătit pentru ființele create de El.

Intrebare: Cum  poate ajunge cineva la starea de slavire a Creatorului?

Raspuns: Să presupunem că te simți rău, problemele te urmaresc, ai gânduri neplăcute, dorințele neîmplinite te tortureaza și esti supărat pe toată lumea din jurul tău. Acum, trebuie să te ridici la nivelul la care nu exista altceva in afară de El și Creatorul este bun și binevoitor. Poti face acest lucru prin construirea calculului corespunzător, faci multe eforturi, cauti neîncetat și, treptat, te ridici mai presus de ratiune.

În același timp, este important să clarifici de ce faci asta: Este pentru ca esti confuz? Sau este pentru că ai un sentiment neplăcut? Ar putea fi din cauza fricii de pedeapsă? Sau este pentru că vrei să aduci mulțumire Creatorului?

În cele din urmă vei vedea că totul decurge de la El, că El este bun și binevoitor ca El te ridică de la nivelul anterior la un nivel superior.

Acesta este modul în care avansezi: mulțumesti Creatorului pentru ceea ce El a făcut,â și, desigur, vei primi imediat probleme noi si noi coborâri. Din timp in timp te vei ridica și coborî, din ce în ce mai repede decât iti poti calcula și aranja, în scopul de a stabiliza atitudinea ta fata de ceea ce se întâmplă.

Totusi acest proces va continua. Mai întâi lucrezi cu sentimentul de frică, de vreme ce te temi de diferite probleme și nu vrei să simti neplăceri. Dar treptat te echilibrezi cu Creatorul și  înceapi să te gândeasti un pic la daruire. Apoi El imediat te aruncă de pe pistă și acum încerci să lucrezi împreună cu El. Data viitoare  vrei deja ca El să se simtă bine, după care operezi într-adevăr pentru Creator, prin dorința de a Il justifica, nu pentru că vrei să te salvezi pe tine sau pe alții de suferință.

Astfel avansezi, agățându-te din ce in ce mai bine de intenția de a darui, de fiecare dată. Ințelegi în mod constant și evaluezi situația, dar evaluarea este întotdeauna în funcție de criteriul: ” În ce măsură ma gandesc la Creator?”
Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Cabala 12/11/12, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: